Advokatska komora Vojvodine suspendovala štrajkbrejkera

Izvor: Blic, 22.Okt.2014, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokatska komora Vojvodine suspendovala štrajkbrejkera

Upravni odbor (UO) Advokatske komore Vojvodine (ADV) suspendovao je juče svog člana Kristijana Vencela, iz Novog Sada, zato što je za vreme obustave rada obavljao advokatske poslove pred sudovima i u Ministarstvu unutrašnjih poslova, potvrdio je našem listu Srđan Sikimić, predsednik AKV.

Ovo je prva suspenzija u Vojvodini zbog nepoštovanja odluka Upravnog odbora AKV.

-Vencel do okončanja disciplinskog postupka nemože da obavlja advokatske poslove i o tome smo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << obavestili državne organe, pre svega sudove na teritoriji Srbije i MUP- kazao je Sikimić.

On je dodao da je prema saznanju Komore Vencel pred osnovim i višim sudovima i kao advokat po službenoj dužnost pred MUP zastupao više od 30 okrivljenih uključujući i osumnjičenog N. V. za ubistvo pekara S. S. iz Begeča, prošle bedelje.

Supsendovani Vencel kazao za Blic da je „ u pitanju igranka AKV koja nema pravnu snagu“ kao i da će se žaliti.

- Postoji odluka Vlade Srbije kojom je štrajk advokata stavljen van pravne snage. Dakle, odluka UO Advokatske komore Vojvodine nije u saglasnosti sa pravim propisima naše države i pitanje je da li će je državni organi, pre svega sudovi i MUP poštovati – rekao je Vencel.

Zatim, nastavio je Vnecel, „osnovna dužnost advokata i svih građana ove zemlje je da se odazivaju na sudske pozive“.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.