Svetski dan životne sredine - čuvajmo prirodu

Izvor: DobreVesti.rs, 05.Jun.2013, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetski dan životne sredine - čuvajmo prirodu

BEOGRAD - Svetski dan životne biće obeležen danas u Srbiji i u svetu različitim akcijama i stručnim skupovima kako bi se skrenula pažnja na značaj očuvanja prirode i potrebi za ekološki odgovornim ponašanjem građana.

 
U Domu omladine u Beogradu biće održana konferencija "Zeleni svet - Zelena Srbija", čiji je cilj promovisanje zaštite životne sredine kao jedne od osnovnih evropskih vrednosti i informisanja šire javnosti o Strategiji i projektima u toj oblasti.
Svetski dan zaštite životne sredine biće obeležen i ekološkom akcijom "Kakve spomenike ostavlja naša civilizacija iza sebe?" koju na Trgu Nikole Pašića organizuje Zelena inicijativa.
Donesite na Trg plastične flaše, limenke,...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpske rukometašice u akciji zaštite životne sredine

Izvor: Sportski Žurnal, 05.Jun.2013

Ženska reprezentacija Srbije učestvovala je na Adi Ciganliji u edukativnoj radionici i takmičenju u pravljenju drveća od reciklažnog materijala, kojim je obeležen Svetski dan zaštite životne sredine.. (FOTO: D.Žarković). Reprezentativka Sanja Damnjanović rekla je da je važno da deca od malih...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.