Svetski dan štednje - povećana štednja u bankama

Izvor: DobreVesti.rs, 30.Okt.2013, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetski dan štednje - povećana štednja u bankama

BEOGRAD - Svetski dan štednje 31. oktobar biće obeležen sutra, a dobra vest sa kojom dočekujemo taj dan je da se značajno vratilo poverenje građana u banke, što dokazuje i visina štednje u poslovnim bankama od gotovo 8,4 milijardi evra.

Doduše, devizna štednja dominira u odnosu na dinarsku, uprkos računicama Narodne banke Srbije da se dinarska štednja više isplati. Kod devizne štednje, oko polovina uloga u najpoznatijoj evropskoj valuti oročeno je na godinu dana, a  sledeća po redosledu je štednja po viđenju.
Trenutno su kamatne stope za štednju u evrima od 1,15 do 4,5 odsto, dok su za dinarsku od 7 do 12 odsto za oročenje na godinu dana, što je najčešći period polaganja depozita. Treba imati na umu...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bez kamatnih iznenađenja u Nedelji štednje

Izvor: Kamatica.com, 30.Okt.2013

Ni ovogodišnjeg Svetskog dana štednje 31. oktobra odnosno predstojeće Nedelje štednje ne bi trebalo očekivati veće kamatne stope za uloge nego što su bili do sada. U zavisnosti od banke, kamatne stope na dinarsku štednju iznose od sedam do 12 odsto, odnosno za evro uloge od 1,15 do 4,5 odsto...

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.