Otvorena izložba italijanskog dizajna

Izvor: DobreVesti.rs, 31.Maj.2016, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena izložba italijanskog dizajna

BEOGRAD - Međunarodna izložba italijanskog dizajna, povodom 90 godina zgrade Ambasade Italije u Beogradu, otvorena je večeras u Italijanskom institutu i trajaće do 14. juna.

 
Posetioci mogu da vide atraktivne unikatne lampe, koje su radili čuveni svetski dizajneri, a napravile ih italijanske firme.

Direktor Instituta David Skalmani je rekao da su izabrali lampe, jer je njih najteže dizajnirati i postići spoj umetnosti, ekonomičnosti, tehnologije i inovativnosti. Prikazani su i crteži iz 1926. godine, pristigli na konkurs za uređenje italijanskih ambasada.

Sklamani je rekao da je njemu posebno draga lampa "ticio", koju je dizajnirao Ričard Saper od aluminijuma, a naprvila ga firma Artemide....

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.