Pola Nemačke dočekalo vladiku

Izvor: Vesti-online.com, 22.Sep.2014, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pola Nemačke dočekalo vladiku

Novopostavljeni vladika srednjoevropski Sergije u subotu ujutru služio je prvu arhijerejsku službu nakon svog ustoličenja u Nemačkoj, u Vizbadenu. U hramu Sabora Srba Svetitelja dočekao ga je nedavno novopostavljeni paroh protojerej Bratislav Božović.

Prva Arhijerejska služba: Vladika Sergije služio liturgiju

 

Pored njega sasluživali su protojerej Stojan Barjaktarević (Frankfurt) protonamesnici Aleksadar Škorić (Karlsrue), Milenko Marković >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << (Filingen-Šveningen), Slobodan Tijanić (Fridrihshafen), Simon Turkić (Frankfurt), Siniša Vujasinović (Osnabrik), jereji Ratomir Koljundžić (Berlin), Jovan Gatarić (Frajburg), otac Geogrgios iz Grčke pravoslavne crkve kao i protojerej Aleksej iz SPC iz Minhena.

Vernici iz Vizbadena, Majnca, Frankfurta, Hohajma, Štutgarta, Minhena, Karlsrue, Fridrihshafena, Frajburga došli su na prvu službu, dok se igrači Dunava iz Hohajma (Vera, Rada, Zoran, Dijana, Dejan, Nataša, Sandra, Dragana, Magdalena i Nikolina) pred hramom dočekali vladiku.

Zoran Marinković je predao vladiki srpsku zastavu i cveće. Više o tome u sutrašnjem broju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Naklonom pozdravili vladiku

Izvor: Vesti-online.com, 23.Sep.2014, 13:02

Kao što su "Vesti" objavile, novi vladika srednjoevropski Sergiju u subotu je služio prvu arhijerejsku liturgiju od ustoličenja u Himelstiru. Došao je na slavu hrama Sabora Srba svetitelja u Vizbaden gde se od avgusta meseca nalazi novi sveštenik na tom području, protojerej Bratislav Božović...Slavski...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.