Zašto ne volim Dan zaljubljenih

Izvor: Mondo, 14.Feb.2016, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto ne volim Dan zaljubljenih

Nemam ništa protiv što neko slavi Dan zaljubljenih, ali smatram da ako cele godine svom dečku ili devojci ne pokazujete ljubav, taj dan vas neće "spasiti".

Foto: Guliver/Getty images/Thinkstock

  Ako vam je muka od parova koji smišljaju kako će da provedu famozni Dan zaljubljenih, dobrodošli u klub. Da me ne shvatite pogrešno, nisam "hejterka" kojoj smeta tuđa sreća, naprotiv, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nekako se svake godine oko tog dana podigne velika prašina.

Ono što me nervira je činjenica da već početkom februara krene "zasipanje" pitanjima: "Šta ćeš za Dan zaljubljenih?", a kad im kažete "ništa", gledaju vas kao da niste normalni.

Zbog svih nas koji "nećemo ništa", odlučila sam da objasnim zašto ne volim Dan zaljubljenih.

Sve što planirate da uradite tog dana je kliše. Biraj poklon, smisli šta ćete da radite, gde da idete, šta ćeš da obučeš za tu priliku, a mnogi za svoje partnere smišljaju i neko iznenađenje...

Međutim, ipak je sve očekivano. Romantični gest na Dan zaljubljenih vas, realno gledano, i neće baš mnogo iznenaditi, kao što vas ne iznenadi ni okićena jelka za Novu godinu!

Upravo zato, sve što ima veze sa Danom zaljubljenih deluje izveštačeno, a ti pokloni kupuju se iz pogrešnih razloga. Da objasnim - ako ste u vezi, od vas se prosto očekuje da nekako obeležite taj dan, hteli vi to ili ne jer, "glupo je da vaša drugarica svom dečku kupi poklon," a da vi ne uradite isto.

Ako već želite da svom partneru ili partnerki stavite do znanja da ste zaljubljeni, možda je bolje da to uradite na neki drugi način, a ne kupovinom plišanog medveda za Dan zaljubljenih. Obradujte voljenu osobu bilo kog drugog dana u godini, baš onda kada najmanje očekuje! Recite njoj ili njemu: "Volim te", i kad nije 14. februar.

Momci, devojke će ruža, recimo, obradovati još i više ako je kupite tek onako, bez nekog posebnog razloga jer će to biti znak da mislite na nju i kad nije "čuveni" Dan zaljubljenih.

Možda nije loše napomenuti da to čak i nije naš praznik, već smo ga "uvezli", a kad je već tako, zašto da ne preuzmemo još neki praznik iz drugih religija i kultura, koji takođe slavi ljubav? Tako bismo imali više prilika da damo poslednje pare za bombonjeru u obliku srca ili da se naljutimo na dečka/devojku što su zaboravili na taj tako "važan dokaz" ljubavi.

Ako sada, ipak, smišljate šta ćete danas raditi sa svojom "lepšom" ili "jačom" polovinom, želim vam da se lepo provedete, šta god da odlučite. :)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.