Predložena smjena Zupca

Izvor: Cafe.ba, 04.Avg.2015, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predložena smjena Zupca

SARAJEVO - Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH danas je uputio Savjetu ministara BiH prijedlog za smjenu direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ Gorana Zupca, izjavio je Srni član Odbora Enes Obralija.

Obralija je precizirao da je predsjedavajući Odbora Žiko Krunić potpisao akt o prijedlogu smjene i uputio ga Savjetu ministara koji bi trebalo da održi sjednicu o ovom pitanju.

Krunić je rekao za federalne medije da su sjednici Nezavisnog odbora, >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << zbog hitnosti i nenadanog održavanja, fizički prisustvovala četiri od devet članova Odbora, ali da su u telefonskom kontaktu i ostali članovi su dali saglasnost da se pokrene smjena direktora Sipe.

Apelaciono vijeće Suda BiH potvrdilo je juče prvostepenu presudu kojom je Zubac osuđen na uslovnu kaznu zatvora od godinu, koja neće biti izvršena ukoliko ne počini novo krivično djelo u roku od dvije godine od dana pravosnažnosti presude.

Sud BiH je u martu proglasio Zupca krivim jer nije pružio podršku drugim policijskim agencijama tokom februarskih protesta prošle godine, kada je, između ostalog, zapaljena zgrada Predsjedništva BiH u Sarajevu.

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

Podržan predlog za smenu direktora SIPA

Izvor: Akter, 04.Avg.2015

Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine jednoglasno je podržao predlog za smenu direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) Gorana Zupca..Predlog za smenu Zupca upućen je Savetu ministara Bosne i Hercegovine...Zubac je odlukom Apelacionog veća Suda BiH pravosnažno osuđen...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.