Magla se razišla, svi planirani avioni sletjeli na sarajevski aerodrom

Izvor: Cafe.ba, 22.Nov.2014, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Magla se razišla, svi planirani avioni sletjeli na sarajevski aerodrom

Jutrošnja magla u Sarajevu stvorila je probleme u odvijanju aviosaobraćaja, jer nekoliko aviona nije moglo sletjeti na sarajevski aerodrom.

Međutim, oko 12 sati magla se razišla i situacija se normalizovala, kazali su za Klix.ba dispečeri aerodroma.

"Zbog smanjene magle avioni Turkish Airlinesa i Germanwingsa su otišli za Beograd, odnosno Split po gorivo, te su se vratili u Sarajevo oko 12 sati kada se situacija normalizovala", rekli su dispečeri.

Avion Norwegian Air Shuttle iz Stockholma je bio u holdingu, te je i on sletio na aerodrom nakon poboljšanja vremenskih prilika. Takođe, zbog magle je kasnio i avion Pegasusa iz Istanbula.

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

Magla se razišla, svi planirani avioni sletjeli na sarajevski aerodrom

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Nov.2014

SARAJEVO - Jutrošnja magla u Sarajevu stvorila je probleme u odvijanju aviosaobraćaja, jer nekoliko aviona nije moglo sletjeti na sarajevski aerodrom...Međutim, oko 12 sati magla se razišla i situacija se normalizovala, kazali su za Klix.ba dispečeri aerodroma..."Zbog smanjene magle avioni Turkish...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.