Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Avg.2015, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ID preti da će ubiti Hrvata otetog u Egiptu

Egipatski ogranak "Islamske države" zapretio je danas na video snimku da će ubiti jednog Hrvata otetog krajem jula u Kairu, ako egipatske vlasti u roku od 48 sati ne oslobode iz zatvora nekoliko muslimanskih žena, javile su svetske agencije.

Video snimak koji je objavljen na sajtovima militanata, prikazao je jednog muškarca u žutoj odori kako drži nož ispod grla jednog muškarca, koji kleči na kolenima u maskirnoj uniformi.

Oteti muškarac je rekao da se zove Tomislav >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Salopek (30), koga je "Islamska država" otela 22. jula.

Čitajući poruku, on je rekao da će, ukoliko egipatske vlasti ne učine ništa, biti ubijen. Hrvatsko

Ministarstvo inostranih poslova saopštilo je nedavno da je u Kairu nestao jedan hrvatski državljanin s istim inicijalima kao oteti muškarac na snimku.

Video snimak je objavljen dan pre otvaranja proširenja Sueckog kanala, koje će sutra zvanično otvoriti egipatski predsednik Abdel Fatah el Sisi u prisustvu brojnih stranih visokih zvaničnika, među kojima je francuski predsednik Fransoa Oland.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

IS preti da će ubiti Hrvata otetog u Egiptu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Avg.2015

Egipatski ogranak "Islamske države" (IS) zapretio je danas na video snimku da će ubiti jednog Hrvata otetog krajem jula u Kairu, ako egipatske vlasti u roku od 48 sati ne oslobode iz zatvora nekoliko muslimanskih žena, javile su svetske agencije...Video snimak koji je objavljen na islamističkim sajtovima,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.