ID preti da će ubiti Hrvata otetog u Egiptu

Izvor: Akter, 05.Avg.2015, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ID preti da će ubiti Hrvata otetog u Egiptu

Egipatski ogranak Islamske države zapretio je danas na video snimku da će ubiti jednog Hrvata otetog krajem jula u Kairu, ako egipatske vlasti u roku od 48 sati ne oslobode iz zatvora nekoliko muslimanskih žena, javile su svetske agencije

Video snimak koji je objavljen na islamističkim sajtovima, prikazao je jednog muškarca u žutoj odori kako drži nož ispod grla jednog muškarca, koji kleči na kolenima u maskirnoj uniformi.

Oteti muškarac je rekao da se zove >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Tomislav Salopek (30), koga je Islamska država otela 22. jula. Čitajući poruku, on je rekao da će, ukoliko egipatske vlasti ne učine ništa, biti ubijen.

Hrvatsko Ministarstvo inostranih poslova saopštilo je nedavno da je u Kairu nestao jedan hrvatski državljanin s istim inicijalima kao oteti muškarac na snimku.

Video snimak islamista objavljen je dan pre otvaranja proširenja Sueckog kanala. To proširenje će sutra zvanično otvoriti egipatski predsednik Abdel Fatah el Sisi u prisustvu brojnih stranih visokih zvaničnika, među kojima je francuski predsednik Fransoa Oland.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Ima li nade za Hrvata kog je otela Islamska država?

Izvor: Vesti-online.com, 06.Avg.2015, 17:09

Šefica hrvatske diplomatije Vesna Pusić otputovala je u Kairo kako bi pokušala da se uključi u napore da se hrvatski državljanin Tomislav Salopek oslobodi iz zatočeništva Sinajske provincije - džihadističke grupe povezane s Islamskom državom, koja tvrdi da će ga ubiti...Kako prenosi Jutarnji...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.