Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Apr.2015, 08:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović i Izetbegović o formiranju vlasti u dva kantona

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović sastat će se danas u Mostaru, gdje će razgovarati o formiranju vlasti u Hercegovačko-neretvanskom (HNK) i Srednjobosanskom kantonu (SBK).

“Da je do mene, taj problem bio bi riješen prije pola godine. Mislim da je isteklo vrijeme i da do petka moramo imati formirane vlade Hercegovačko-neretvanskog i Srednjobosanskog kantona”, rekao je Čović.

Čović i Izetbegović bi trebalo da razgovaraju i o drugim temama. Prema nezvaničnim informacijama, to su podjela javnih preduzeća i agencija između HDZ-a i SDA.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čović i Izetbegović bez dogovora oko formiranja kantonalnih vlada

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Apr.2015

MOSTAR - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i potpredsjednik SDA Bakir Izetbegović nisu se danas u Mostaru uspjeli dogovoriti oko formiranja vlasti u Hercegovačko-neretvanskom i Srednjobosanskom kantonu, poručivši kako će razgovori oko toga biti nastavljeni..."Moja želja je da što prije imamo...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.