Vrtić u Mladenovcu dobija natkriveno sportsko igralište

Izvor: Glas javnosti, 05.Mar.2012, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrtić u Mladenovcu dobija natkriveno sportsko igralište

BEOGRAD - Vrtić „Sunce” u Mladenovcu uskoro će dobiti natkriveno dečje igralište, koje će mališani iz ove opštine moći da koriste za različite sportske aktivnosti i priredbe, bez obzira na vremenske prilike.

Prema rečima Nebojše Cvetkovića, direktora PU „Jelica Obradović”, igralište, čiju izgradnju finansira grad Beograd, biće presvučeno gumiranom podlogom prilagođenom deci, dok će u dvorištu vrtića biti postavljen i poligon za vežbanje.

– U vrtiću >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << „Sunce” boravi 200 dece, dok će buduće igralište moći da koriste sva deca iz naših vrtića. Natkrivena tavanica omogućiće da se deca igraju napolju kad je jako sunce, ali i kad pada kiša. Osim igrališta, koje će biti označeno za pet sportova, u planu je izgradnja poligona za vežbanje, čija je osnovna funkcija pravilno razvijanje fizičkih sposobnosti kod predškolaca – istakao je Cvetković.

Osim ovog objekta, mladenovački vrtić „Breza” godinama važi za prvi sportsko-ekološki vrtić u Srbiji, koji poseduje terene za razvijanje koordinacije pokreta i motorike kod dece.

Sredstvima grada Beograda, u dvorištu ove predškolske ustanove u septembru prošle godine postavljen je i „spajdi” sistem za penjanje, uz već postojeću trim-stazu sa preprekama i terenom sa veštačkom travom za više sportova.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VRTIĆ U MLADENOVCU DOBIJA NATKRIVENO SPORTSKO IGRALIŠTE

Izvor: Kurir, 05.Mar.2012

Vrtić „ Sunce“ u Mladenovcu uskorodobija natkriveno dečije igralište za razne sportove..BEOGRAD - Vrtić „Sunce” u Mladenovcu uskoro će dobiti natkriveno dečje igralište, koje će mališani iz ove opštine moći da koriste za različite sportske aktivnosti i priredbe, bez obzira...

Nastavak na Kurir...

Natkriva se igralište vrtića u Mladenovcu

Izvor: Šumadija Press, 06.Mar.2012, 12:10

Vrtić "Sunce" u Mladenovcu uskoro će dobiti natkriveno igralište, kako bi deca mogla da se igraju i po suncu i kad pada kiša.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.