Uđite u novi fantastični dom zdravlja u Beogradu

Izvor: Telegraf.rs, 28.Okt.2016, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uđite u novi fantastični dom zdravlja u Beogradu

Danas je svečano otvorena Regionalna zdravstvena stanica "Jajinci", koja je izgrađena sa ciljem da se poboljšaju uslovi zdravstvene zaštite i približe lekarske usluge građanima iz udaljenih voždovačkih naselja. Ovaj dom zdravlja će biti od značaja za veliki broj stanovnika podavalskih sela Ripnja, Zuca, Pinosave, Belog potoka, Rakovica sela i Jajinaca, koji više neće morati da putuju u udaljene domove zdravlja, kako je to bilo proteklih decenija.

- Zahvaljujući ovoj zdravstvenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << ustanovi 50.000 stanovnika podavalskih naselja dobiće najbolje stručne preglede bez potrebe da idu kilometrima daleko zbog toga - rekao je gradonačelnik Beograda, dodavši da se ne sme praviti razlika između Beograđana koji žive na Terazijama i onih sa periferije grada.

Foto: Gradska opština Voždovac

- Ta jedinica je ideja građana Voždovca, a vlast je samo sprovela to u delo - rekao je Mali i zahvalio predsedniku opštine Voždovac Aleksandru Saviću na upornosti i istrajnosti da se ova zdravstvena ustanova izgradi. Predsednik Savić pozdravio je brojne okupljene meštane, podsetivši da je ovo četvrta zdravstvena stanica koja je na Voždovcu otvorena u protekle dve i po godine.

Foto: Gradska opština Voždovac

- Budite sigurni da imamo puno volje i želje da naš Voždovac bude lepši, bezbedniji i moderniji, da naša deca odrastaju u miru i zdravlju. Radimo Jelezovački kolektor, završavamo Malu utrinu, novu zgradu osnovne škole u Kumodraž selu, rekonstruišemo glavnu ulicu u Belom potoku, Kragujevački put dužine 8 km, Timočki put iste dužine, rekonstrulisali smo svih 15 osnovnih škola i 30 km nekategorisanih puteva -  rekao je Savić i najavio da će se i sledeće godine nastaviti takvim tempom, a da će rezultati biti vidljivi.

Foto: Gradska opština Voždovac

- Pre dve godine je premijer Aleksandar Vučić položio kamen temeljac i dao rok za izgradnju koji je ispunjen danas, kao i njegovo obećanje - podsetio je predsednik opštine Voždovac.

Foto: Gradska opština Voždovac

Direktorka Doma zdravlja "Voždovac" prim. dr Nada Jovanović Vasiljević, navela je da je Zdravstvena stanica "Jajinci" projektovana u skladu sa svim propisima, tako da su građanima na raspolaganju: odvojeni ulaz za zdravu decu sa rampom za kolica, pristupna rampa za kretanje i sanitarni čvor za hendikepirana lica, a novina u ovoj zdravstvenoj stanici jeste uspostavljanje službi laboratorijske i ultrazvučne dijagnostike i patronaže, čime se unapređuje nivo zdravstvene zaštite pacijenta. Ono što je značajno za sve građane, unutar Doma zdravlja pacijenti će dobiti zdravstvenu zaštitu na medicinskim službama: opšta medicina, pedijatrija, patronaža, ginekologija, stomatologija i laboratorija.

Foto: Gradska opština Voždovac

Događaju su prisustvovali zamenica predsednika Skupštine Beograda Andrea Radulović i članica Gradskog veća Ivana Tomić, te gradska sekretarka za zdravstvo Vera Dražić, njen zamenik Aleksandar Stefoski, i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Berislav Vekić.

Foto: Gradska opština Voždovac

Radove vredne 52 miliona dinara izvelo je preduzeće "TERMOMONT" d.o.o Beograd. Ukupna površina objekta je 780m2, P+1. Zgrada poseduje i prateće tehničke prostorije, organizaciono i funkcionalno raspoređene po etažama, lift, grejanje i opremljena je multisplit sistemima. Sistemom video nadzora pokrivena je neposredna okolina objekta kao i svi ulazi u objekat, hodnici i stepenišni prostor. Ugrađen je sistem automatske dojave požara, unutrašnja hidrantska mreža, panik rasveta, klimatizacija prostorija i računarska mreža.

Foto: Gradska opština Voždovac

RADNO VREME DOMA ZDRAVLjA:

- Služba opšte medicine radiće svakog radnog dana u periodu od 7 00  do 20 00  časova.

- Pedijatrijska služba će raditi u jednoj smeni, naizmenično svake nedelje (jedna nedelja prepodne od 7 00  do 13 30  časova, sledeća poslepodne od 13 30  do 20 00  časova).

- Ginekološka služba će raditi u jednoj smeni, naizmenično svake nedelje (jedna nedelja prepodne od 7 00  do 13 30  časova, sledeća poslepodne od 13 30  do 20 00  časova).

- Stomatološka služba će raditi ponedeljkom, sredom i petkom od 7 00  do 13 30  časova, a utorkom i četvrtkom od 13 30  do 20 00  časova.

- Laboratorijska i patronažna služba pružaće usluge svakog radnog dana od 7 00  do 13 30 časova.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OTVORENA ZDRAVSTVENA STANICA "JAJINCI" za 50.000 žitelja podavalskih naselja

Izvor: Blic, 28.Okt.2016

Novoizgrađena zdravstvena stanica "Jajinci" na Voždovcu danas je svečano otvorena...- Na ovaj objekat čekalo se dugo i on je od izuzetnog značaja za 50.000 žitelja podavalskih naselja - istakao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji ju je sa presednikom opštine Voždovac Aleksandrom Savićem...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.