USPELA AKCIJA Beograd će krasiti tablu igre monopol

Izvor: Blic, 22.Mar.2015, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

USPELA AKCIJA Beograd će krasiti tablu igre "monopol"

Britanski dnevni list "Indipendent" objavio je danas spisak gradova koji će se naći na novoj tabli "monopola" i Beograd je jedan od njih. Prestonica Srbije zauzeće jedno crveno polje na tabli.

"Monopol" je društvena igra koja postoji već 80 godina, a njeni osnivači su odlučili da malo promene izgled čuvene table.

Kako bi obeležili osam decenija od kako su braća Parker preuzela prava na ovu igru, vlasnici "monopola", kompanija Hasbro odlučila je da svetu dozvoli >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da glasanjem izabere koji će se gradovi naći na tabli za "svetsko izdanje".

Glasanje da se Beograd nađe na tabli čuvene igre vodilo se preko Fejsbuk stranice pod nazivom "Here & Now", a glasanje je završeno 4. marta.

Danas je objavljen spisak gradova i njihovih pozicija na novoj tabli društvene igre.

- Tamno plava: Lima (Peru), Hongkong (Kina)

- Zelena: Riga (Letonija), Lisabon (Portugal), Istanbul (Turska)

- Žuta: Varšava (Poljska), Meksiko siti (Meksiko), Santjago (Čile)

- Crvena: Belfast (Irska), Atina (Grčka), Beograd (Srbija)

- Narandžasta: London (Velika Britanija), Moskva (Rusija), Tokio (Japan)

- Ciklama : Njujork (SAD), Amsterdam (Holandija), Sidnej (Australija)

- Svetlo plava: Kvinstaun (Novi Zeland), Kejptaun (Južna Afrika), Tajpej (Tajvan)

- Smeđa: Giethorn (Holandija), Madrid (Španija)

Igranje "monopola" Beograđanima će sada biti mnogo zanimljivije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Misija uspela: Beograd će krasiti tablu igre "monopol"

Izvor: Vesti-online.com, 22.Mar.2015

Britanski dnevni list "Indipendent" objavio je u nedelju spisak gradova koji će se naći na novoj tabli "monopola" i Beograd je jedan od njih. Prestonica Srbije zauzeće jedno crveno polje na tabli..."Monopol" je društvena igra koja postoji već 80 godina, a njeni osnivači su odlučili da malo promene...

Nastavak na Vesti-online.com...

Beograd na tabli "Monopola"

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Mar.2015

Danas je britanski "Indipendent" objavio da će se Beograd naći na novoj tabli društvene igre "Monopol" i zauzeće jedno crveno polje...Društvena igra “Monopol” postoji već osam decenija, a njeni osnivači su odlučili da je došlo vreme da tabli čuvene igre malo promene izgled. Vlasnici “Monopola“,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.