UDRUŽENJE STUDENTA SA HENDIKEPOM OBELEŽILO 10 GODINA POSTOJANJA

Izvor: Kurir, 06.Dec.2010, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UDRUŽENJE STUDENTA SA HENDIKEPOM OBELEŽILO 10 GODINA POSTOJANJA

BEOGRAD- Udruženje studenata sa hendikepom obeležilo je 10 godina postajanja i otvorilo renoviranu kancelariju u Beogradu.

Kancelarija je renovirana uz podršku Ministarstva rada i socijalne politike.

Ministar prosvete Žarko Obradović rekao je na svečanosti da je nephodno da se u redovan sistem nastave uključi što više studenata i đaka sa hendikepom.

- Nema jasnijeg i pozitivnijeg signala i poruke nego da studenti sa hendikepom na svaki način budu deo obrazovanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kao i da svaki fakultet i univerzitet u Srbiji stvori uslove kako bi oni redovno pohađali nastavu, naveo je Obradović.

Prema njegovim rečima, inkluzija je u odnosu na prethodne godine sada postala deo obrazovnog sistema.

- U narednom periodu treba da se uklone prepreke koje postoje na putu potpune primene inkluzije na svim nivoima obrazovanja, kazao je Obradović.

Obeležavanju 10 godina postojanja USH prisustvovali su i rektor Univerziteta u Beogradu Branko Kovačević i pomoćnik ministra rada i socijalne politike Vladimir Pešić.

Obradović i Kovačević su najavili rekonstrukciju i proširenje kapaciteta studentskog doma "Mika Mitrović" u Beogardu, koji će nakon toga biti u potpunosti prilagođen studentima sa hendikepom.

USH se bori za ostvarivanje i poštovanje ljudskih prava i izjednačavanje mogućnosti mladih i studenta sa hendikepom i uspela je da stvori uslove za povoljnije zakone i kvalitetnije školovanje u Srbiji.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jubelej Udruženja studenata sa hendikepom

Izvor: RTS, 06.Dec.2010

Udruženje studenata sa hendikepom proslavilo deset godina rada. U tom periodu, Udruženje mnogo postiglo na popravljanju prava osoba sa hendikepom. Svečanosti prisustvovali rektor Branko Kovačević i ministar Žarko Obradović, koji je najavio rekonstrukciju studentskog doma "Mika Mitrović". ..U proteklih...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.