U ČAST MALENOM HEROJU Otkriven spomenik jazavičaru koji je spasao život devojčici

Izvor: Blic, 20.Jun.2015, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U ČAST MALENOM HEROJU Otkriven spomenik jazavičaru koji je spasao život devojčici

Pre više od godinu dana pas heroj Leo učinio je nešto na šta bi svaki čovek trebalo da se ugleda - dao je život i spasao desetogodišnju Nikolinu Vučetić od blumastifa, a danas ovaj hrabri jazavičar postao je besmrtan. Na svečanosti pred 200 građana otkriven je spomenik Leu u Narodnoj bašti u Pančevu.

Bista neustrašivom jazavičaru podignuta je na inicijativu Udruženja društva prijatelja i životinja “Ljubimac” i to “za sve male heroje velikog srca” kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stoji na spomeniku.

- Od kako smo pre godinu dana krenuli u ovu akciju nailazili smo na razumevanje kako pojedinaca tako i institucija. Odlučili smo se da u Narodnoj bašti podignemo spomenik jer je tu Leo najviše vremena provodio, a mislim da je cela poenta u poruci - kaže Ivan Kurjaov iz ovog društva.

Svečanosti je prisutvovala i Leova vlasnica Biljana Ilić.

- Tužno je to što je leo otišao, ali ipak srećna sam što je spasao Nikolinu i ovim gestom će živeti zauvek sa nama - rekla je Biljana.

Manifestaciju su uveličale mažuretkinje i dečiji hor.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otkriven spomenik jazavičaru Leu koji je spasio život devojčici

Izvor: Radio 021, 20.Jun.2015

Hrabrom psu Leu koji je uginuo nakon što je spasio devojčicu Nikolinu Vučetić (10) iz Pančeva od napada podivljalog bulmastifa otkriven je spomenik u Narodnoj bašti u Pančevu...Svečanosti je prisustvovalo nekoliko stotina gtađana. Bista neustrašivom jazavičaru podignuta je na inicijativu Udruženja...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.