Studenti izveli performans i najavili nove proteste

Izvor: Studio B, 19.Nov.2010, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti izveli performans i najavili nove proteste

Više od 100 studenata beogradskih fakulteta je na Trgu Republike simboličnim prikupljanjem novca za Ministarstvo prosvete izrazilo nezadovoljstvo izjavama nadležnih da nema novca za besplatno studiranje onih koji imaju 48 i više bodova.

Studenti su ubacivali pare u kutiju na kojoj je pisalo "prilog za ministarstvo" i naveli da je to njihov doprinos za "nove automobile ministara i njihove funkcionere".

"Vraćamo se na Vladu, jer su pregovori sa Ministarstvom propali. >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Ministar je izjavio da nema sredstava da omogući besplatno studiranje svima koji imaju 48 i više bodova, pa ćemo se u utorak obratiti Vladi", rekao je student i prodekan Geografskog fakulteta Dejan Petrović.

Okupljeni studenti demantovali su izjavu ministra prosvete Žarka Obradovića koji je naveo da "Ministarstvo nema para da svim studentima omogući besplatno studiranje", navodeći da je njihov zahtev da se to omogući samo onima koji imaju 48 i više bodova.

Studenti su u utorak predali zahtev Ministarstvu prosvete kako bi se svima koji imaju 48 i više bodova omogućilo studiranje na teret budžeta, ali nisu naišli na pozitivan odgovor.

Nove proteste najavili su za utorak sa početkom u 13.00 kada će prošetati ulicama glavnog grada do Vlade Srbije gde će od nadležnih zahtevati da ih prime i ponovo saslušaju njihove zahteve.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najavljeni novi studentski protesti

Izvor: RTS, 19.Nov.2010

Nezadovoljni odgovorom nadležnih da nema novca za besplatno studiranje za one koji imaju 48 i više bodova, studenti nekoliko beogradskih fakulteta najavili nove proteste...Više od 100 studenata nekoliko beogradskih fakulteta, na Trgu Republike, simboličnim prikupljanjem novca za Ministarstvo prosvete,...

Nastavak na RTS...

STUDENTI IZVELI PERFORMANS I NAJAVILI NOVE PROTESTE

Izvor: Kurir, 19.Nov.2010

BEOGRAD - Više od 100 studenata nekoliko beogradskih fakulteta danas je na Trgu Republike simboličnim prikupljanjem novca za Ministarstvo prosvete izrazilo nezadovoljstvo izjavama nadležnih da nema novca za besplatno studiranje onih koji imaju 48 i više bodova..BEOGRAD - Više od 100 studenata nekoliko...

Nastavak na Kurir...

Beogradski studenti održali protestni performans

Izvor: Blic, 19.Nov.2010

Nekoliko stotina nezadovoljnih studenata sa FPN, FDU, FPU, Geografskog fakulteta, Filološkog, Filozofskog, Više medicinske, elektrotehničke i poslovne škole okupilo se na Trgu Republike gde je u 14 sati održan protestni performans. Studenti su i danas poručili da ne osdustaju od svojih zahteva...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.