Ruše stan da bi popravili cev toplovoda?

Izvor: Studio B, 28.Nov.2014, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruše stan da bi popravili cev toplovoda?

Stanari ulice Petra Konjovića 12M na Kanarevom brdu saznali su pre desetak dana da su njihovi stanovi izgrađeni na cevima toplovoda elektrane Miljakovac. Pukla je cev toplovoda, a za njenu popravku potrebno je srušiti skoro ceo stan.

Žitelji Kanarevog brda, u ulici Petra Konjovića 12M , od useljenja 2004 godine suočavaju se sa raznim problemima. Ipak, prizor pare koja izlazi ispod vrata,  iznenadio ih je. Radnici Toplane koji su počeli da kopaju u potrazi za kvarom,otkrili >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << su da su četiri stana izgrađena na cevima kraka toplovoda elektrane Miljakovac.

Da bi popravili kvar, moraju da srue skoro ceo stan,u kojem živi bračni par sa sinom i snajom koja na proleće treba da se porodi. Oni ne pristaju na to,  jer bi morali da se isele, a nemaju gde.

Nikom nije jasno kako je pribavljena građevinska, a zatim i upotrebna dozvola za ovu zgradu. Reč je o stanovima solidarnosti Grada Beograda, koje je pravio Enjub. Komšije se pitaju da li su njihovi stanovi sledeći na redu za rušenje.

U Beogradskim elektranama kažu da traze optimalno rešenje, i navode da je sasvim moguće da se ispod stanova, osim toplovodnih, nalaze i druge instalacije. Izmeštanje cevi toplovoda zavisi i od toga gde se nalaze cevi vodovoda i električne instalacije.

U Beogradskim elektranama ističu da je toplovod izgrađen 2001. i upisan u katastar, a zgrada tri godine kasnije.

Na još pet lokacija u gradu susreću se s problemom objekata izgrađenih na cevima toplovoda, a njihovo rešavanje je skupo. Ti problemi su direktna posledica kršenja Zakona, jer investitori prilikom zidanja objekata ne nabavljaju potrebne dozvole i saglasnosti, kažu u Elektranama.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.