Reklamacije građana dva dana pre početka grejne sezone: Dnevno i do 500 prijava

Izvor: Blic, 13.Okt.2015, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reklamacije građana dva dana pre početka grejne sezone: Dnevno i do 500 prijava

Zbog hladnih radijatora svakog dana u proseku 500 Beograđana pozove „Elektrane“ da uloži reklamaciju.

Pre četiri dana počele su tople funkcionalne probe grejanja koje bi trebalo da pokažu gde je sistem zakazao. A da je bilo hladnih radijatora i da se mnogi Beograđani nisu čak ni probno ogrejali, govori i veliki broj reklamacija.

U dispečerskom centru - Službi za prijem reklamacija pri JKP „Beogradske elektrane“, telefoni su, kako smo se i sami uverili, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << non-stop zauzeti.

Proverite instalacije

Korisnici treba da obrate pažnju na ispravnost unutrašnjih instalacija i da se ako primete curenje vode iz instalacija, obrate Dispečerskom centru pozivom na broj telefona 011/2093-100.

Međutim, u „Beogradskim elektranama“ odgovaraju da je 500 reklamacija dnevno „uobičajen broj“ za početak isporuke toplotne energije.

- Od tog broja oko 200 reklamacija odnosi se na curenje vode iz instalacija - ističu u ovom preduzeću.

Oni dodaju da toplotnom energijom snabdevaju oko 320.000 stanova.

Hladni radijatori su ostali samo u zgradama gde postoji kvar, međutim, u „Elektranama“ ne znaju odgovor na pitanje koliko zgrada trenutno nema grejanje.

U ovom preduzeću naglašavaju da njihovi radnici ekspresno izlaze na teren i otklanjaju sve prijavljene kvarove. Takođe, mole Beograđane za strpljenje jer je na nekim mestima potrebno ispustiti svu vodu da bi se sanirao kvar.

Kako kažu, sve toplane i kotlarnice rade, izuzev kotlarnice „Juhorska“ na Karaburmi. Ova kotlarnica greje pet zgrada, te su stanari uskraćeni za tople radijatore.

Broj za hladne radijatore

Hladne radijatore građani mogu da prijave „Beogradskim elektranama“ pozivom na broj 011/2093-011 do četvrtka - početka zvanične grejne sezone. Kada počne sezona, potrošači mogu da na isti broj telefona prijave i probleme sa grejanjem u stanovima ili u delovima stanova, kažu u „Elektranama“.

Ipak, ni oni ne treba da brinu jer, kako kažu u „Elektranama“, do početka sezone, odnosno do četvrtka, i oni će dobiti stabilno grejanje.

- Sistem daljinskog grejanja nije bio u funkciji gotovo šest meseci, pa je za uspostavljanje stabilnog, pouzdanog i kvalitetnog rada neophodno nekoliko dana kako bi se on uhodao i da bi u grejnoj sezoni funkcionisao bez većih poremećaja - objašnjavaju u „Elektranama“.

Beograđani su zbog hladnijeg vremena očekivali da će grejanje krenuti ranije i da će im stanovi biti topli, ali i ove godine će grejna sezona, kao i do sada, zvanično krenuti u četvrtak, 15. oktobra.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.