Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Feb.2016, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radulović predlaže ukidanje Komunalne policije Beograda

Pokret "Dosta je bilo", na čijem je čelu Saša Radulović, naveo je da radi na predlogu zakonskih rešenja kojima će biti ukinuta sadašnja komunalna policija u Beogradu kao "partijska parapolicijska formacija sa ogromnim ovlašćenjima koje svakodnevno zloupotrebljava".

"Komunalna policija u Beogradu radi kao partijska oružana sila na čijem je čelu nestručan i nekompetentan direktor koji sprovodi odmazdu nad novinarima i političkim neistomišljenicima. Zahtevamo da se direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << komunalne policije u Beogradu hitno smeni, po zahtevu zaštitnika građana Saše Jankovića zbog nezakonitog postupanja prema novinarima Istinomera i KRIK-a, ali i odbijanja saradnje sa zaštitnikom građana", navodi se u saopštenju.

Pokret Dosta je bilo je ocenio da posebno zabrinjava što se komunalnoj policiji konstantno povećavaju ovlašćenja iako ni dosadašnja nije umela da sprovede u skladu sa odredbama zakona.

"Komunalnu policiju treba organizovati kao odeljenje unutar policije, na koje bi se primenjivali zakoni i kontrola koji važe za službu održavanja reda", dodaje se u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.