Dosta je bilo: Ukinuti Komunalnu policiju

Izvor: Akter, 09.Feb.2016, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dosta je bilo: Ukinuti Komunalnu policiju

Pokret Dosta je bilo - Saša Radulović priprema predlog zakona kojim će biti ukinuta sadašnja komunalna policija kao partijska parapolicijska formacija sa ogromnim ovlašćenjima koje zloupotrebljava

“Posebno zabrinjava što se komunalnoj policiji konstantno povećavaju ovlašćenja iako ni dosadašnja nije umela da sprovede u skladu sa odredbama zakona”, dodaje se u saopštenju.

Pokret je ocenio da komunalna policija u Beogradu radi kao partijska oružana sila >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << na čijem je čelu nestručan i nekompetentan direktor koji sprovodi odmazdu nad novinarima i političkim neistomišljenicima.

“Zahtevamo da se direktor komunalne policije u Beogradu hitno smeni, po zahtevu zaštitnika građana Saše Jankovića zbog nezakonitog postupanja prema novinarima Istinomera i KRIK, ali i odbijanja saradnje sa zaštitnikom građana”, navodi Pokret.

Komunalnu policiju treba organizovati kao odeljenje unutar policije, na koje bi se primenjivali zakoni i kontrola koji važe za službu održavanja reda.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.