Ptice napadaju ljude

Izvor: Studio B, 27.Maj.2011, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ptice napadaju ljude

Ptice su počele da napadaju prolaznike u Novom Beogradu, blizu Geneks kule. Najviše ih ima u ulici Omladinskih brigada, gde su u krošnjama svile svoja gnezda.

Prolaznici i stanari novobeogradskog bloka 33 u strahu izlaze na ulicu. Kažu, vrane su postale agresivne, lete nisko, sleću na ljuljaške, automobile, a ne tako retko i napadaju.

Borivoje Blagojević kaže da su te ptice napale njegovu ćerku i unuku.

"Tri vrane, u niskom letu, jurile su pravo na >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << nas i jedna je udarila moju unuku po glavi", objašnjava Blagojević.

Da su ptice postale nervozne, potvrđuju i Blagojevićeve komšije. Oni opisuju da su vrane u kraju jednu ženu napale, kao i jednu baku jer je prolazila pored mesta gde vrana neguje mlade. Žale se da je vrlo neprijatno čuti njihovo graktanje.

Ipak, nije reč o nastavku Hičkokovog filma "Ptice", već o prirodnoj pojavi. Vrane u proleće legu svoje mlade, štite ih i zbog toga su malo agresivnije . Kako nam objašnjavaju stručnjaci, one napadaju ljude u blizini gnezda, jer se boje za svoje mladunce. Jedino rešenje je izbegavanje takvih mesta.

Litvanci su, možda, došli do boljeg rešenja, jer su postavili plave i ljubičaste balone u krošnje drveća, jer vrane, navodno, ne vole te boje, a ne dopada im se ni pomeranje balona u krošnjama.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vrane napadaju ljude na Novom Beogradu

Izvor: Blic, 27.Maj.2011

BEOGRAD - Vrane su počele da napadaju prolaznike u Novom Beogradu, blizu Geneks kule, a najviše ih ima u ulici Omladinskih brigada, gde su u krošnjama svile svoja gnezda, prenosi Studio B...Prolaznici i stanari novobeogradskog bloka 33 u strahu izlaze na ulicu i kažu da su vrane postale agresivne,...

Nastavak na Blic...

Vrane napadaju na Novom Beogradu!

Izvor: Mondo, 28.Maj.2011, 02:51

Vrane su počele da napadaju prolaznike u Novom Beogradu, blizu Geneks kule, a najviše ih ima u ulici Omladinskih brigada, gde su u krošnjama svile svoja gnezda, prenosi Studio B.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.