Izvor: Glas javnosti, 19.Jun.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pitanja nikad lakša

Budući srednjoškolci su juče od 10 do 12 sati polagali kvalifikacioni ispit iz srpskog, odnosno maternjeg jezika. Zoran Lončar, ministar prosvete, desetak minuta pre početka testa izvukao je kombinaciju broj jedan sa 20 pitanja.

Lončar je zatim učenicima poželeo uspeh i poručio da ne žure već da pažljivo pročitaju pitanja kako ne bi došlo do nepoželjnih grešaka. Prema informacijama, prijemni ispit je polagalo 81.000 osmaka za koje je rezervisano 87.000 mesta u srednjoškolskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << klupama.

Kvalifikacioni ispit iz matematike biće održan danas, od 10 do 12 sati. Na sajtu njnjnj. upis. mps. sr. gov. yu biće objavljen i "ključ", jučerašnjeg testa broj jedan iz srpskog jezika. Ispit se sprovodi u osnovnim školama, a Ministarstvo je apelovalo na sve kandidate da ne koriste "puškice", "bubice" i druge oblike prepisivanja, jer će u suprotnom biti isključeni sa ispita.

Preliminarni rezultati kvalifikacionog ispita biće objavljeni najkasnije do 21. juna. Učenik je položio ispit ako osvoji najmanje po jedan bod iz oba predmeta. Konačni rezultati biće objavljeni 25. juna, a 26. i 27. juna se predaju liste želja sa odabranim školama, smerovima i obrazovnim profilima. Prvi upisni rok završava se 8. jula, a učenici koji nisu položili ispit u prvom roku imaće popravni krug, 11. jula.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lončar izvukao kombinaciju zadataka za matematiku

Izvor: Kurir, 19.Jun.2008

BEOGRAD, 19. juna 2008. (Beta) - Đaci koji žele da upišu neku od četvorogodišnjih srednjih stručnih škola ili gimnazija u Srbiji polažu danas na kvalifikacionom ispitu iz matematike kombinaciju zadataka pod rednim brojem pet. Ministar prosvete Zoran Lončar nešto pre 10 sati izvukao je žrebanjem...

Nastavak na Kurir...

Završeni prijemni, upis početkom jula

Izvor: 24sata, 20.Jun.2008, 01:37

Polaganjem testa iz matematike juče je završen kvalifikacioni ispit za upis u srednju školu. Budući srednjoškolci imali su dva sata za rešavanje 17 zadataka. Preliminarni rezultati kvalifikacionih ispita biće istaknuti najkasnije do 21. juna, a konačni 25. juna.

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.