OD ZDRAVSTVENIH KNJIŽICA DO RAČUNA Šta sve Beograđani zaboravljaju u knjigama kad ih vrate u biblioteku

Izvor: Blic, 21.Feb.2017, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OD ZDRAVSTVENIH KNJIŽICA DO RAČUNA Šta sve Beograđani zaboravljaju u knjigama kad ih vrate u biblioteku

Remek-dela književnosti, ali i poneki loši već prvi redovi knjigoljubive Beograđane mogu potpuno da pometu da zaborave između korica čak i neplaćene račune.

Kreativnosti da se zabeleži do koje stranice su stigli sa čitanjem članovima Biblioteke grada Beograda ne manjka, čak se dešava i da doprinesu i nadograde delo ličnom poezijom.

- Uopšte nije redak slučaj da Beograđani zaboravljaju svašta po knjigama. Najviše pronađemo graničnika za knjige. Nekada >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su to obične maramice. Zaboravljaju se, međutim, i članske karte, kao i zdravstvene knjižice. Nalazimo fotografije, plaćene i neplaćene račune, a zaluta i pesma koju je korisnik napisao - navodi Sonja Dušić, načelnica Odeljenja za rad sa korisnicima.

Nisu baš sve “glave u oblacima” jer, ona dodaje, uglavnom knjige budu prelistane pre no što budu vraćene.

Katkad literatura posluži i za prirodne nauke i amajlije, pa bibliotekare iznenadi i presovano cveće ili detelina.

- Prilikom upisa tražimo broj telefona baš zbog takvih situacija. Uvek se trudimo da na osnovu baze podataka pronađemo kod koga je bila knjiga. Korisnike tada okrenemo telefonom i obavestimo da dođu po svoje stvari - kaže Dušićeva.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.