Krkobabić obišao  gradilište u Šekspirovoj ulici

Izvor: Studio B, 17.Avg.2010, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krkobabić obišao gradilište u Šekspirovoj ulici

Zamenik gradonačelnika Milan Krkobabić obišao je gradilište u Šekspirovoj ulici bb i proverio kako teku radovi na objektu za dnevni boravak osoba sa smetnjama u razvoju.

Izgradnja prvog namenski gradjenog objekta veličine 1600 kvadratnih metara je skoro završena, a u njega će se već prvog oktobra useliti oko 100 štićenika.

Krkobabić je posle obilaska objekta rekao da je za izgradnju iz gradskog budžeta izdvojeno 166 miliona, a za njegovo opremanje biće >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << obezbedjeno još 20 miliona dinara.

Zamenik gradonačelnika je podsetio da je letnja građevinska sezona u Beogradu u znaku izgradnje i rekonstrukcije mostova, i da svojevrstan most predstavlja i novi dnevni boravak za decu sa smetnjama u rzvoju.

"Ja bih rekao da je i ovo neka vrsta mosta, specifičnog mosta, mnogo bitnog. Upravo da premostimo i prevalimo te razlike koje nas dele, pre svega od naših mladih prijatelja koji imaju određene zdravstvene tegobe, koje život nije štedeo. Na ovaj način uspostavljamo pun kontakt sa njima i vraćamo im dostojanstvo", kazao je Krkobabić.

Sa Krkobabićem, objekat su obišli i roditelji korisnika dnevnog boravka koji su zadovoljni što iz baraka prelaze u potpuno novu zgradu.

Jedan od roditelja Zoran Božinović istakao je da dnevni boravak ispunjava njihove dugogodišnje želje i potrebe.

"Drago mi je da vidim da će moj sin kada ne bude mene ni moje supruge ostati u društvu koje će brinuti o njemu i ne samo njemu nego i svoj ostaloj deci", kazao je Božinović.

Dnevni boravak u Šekspirovoj imaće radionice za radno-okupacionu terapiju, fizijatrijski blok, fiskulturnu salu, učionice i senzornu sobu, kuhinju i trpezariju. U dvorištu će se nalaziti nekoliko sportskih terena, a zgrada će biti pod video nadzorom.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVI DNEVNI BORAVAK ZA OSOBE SA SMETNJAMA U RAZVOJU

Izvor: Kurir, 17.Avg.2010

BEOGRAD - Izgradnja novog dnevnog boravka za osobe sa smetnjama u razvoju u Šekspirovoj ulici na Voždovcu biće završena za mesec dana, najavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Milan Krkobabić...Novi objekat površine je 1.600 kvadratnih metara i moći će da primi 100 štićenika. Gradi...

Nastavak na Kurir...

Novi dom za osobe ometene u razvoju

Izvor: Press, 18.Avg.2010, 02:24

Izgradnja dnevnog boravka za osobe sa smetnjama u razvoju biće završena za mesec dana. Objekat se nalazi u Šekspirovoj ulici i površine je 1.600 kvadratnih metara, gde ima mesta za 100 štićenika .Ova ustanova gradi se na placu pored baraka u kojima...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.