Izvor: Blic, 01.Okt.2016, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAO ZOOLOŠKI VRT Beogradskim ulicama šetali su i majmun, rakun, šakal , a po krovovima i piton

Majmun koga su juče videli prolaznici na ulici u novobeogradskom Bloku 61, samo je jedan od primeraka životinjskog sveta koji razbije svakodnevicu grada.

Još uvek je potpuna nepoznanica odakle je ovaj naslednik begunca Samija stigao, jer, kako su nam juče izričito tvrdili zaposleni crikusa koji nastupa u baš u tom kraju, oni ne drže ovu vrstu životinja.

Čak ni Zoohigijena nije primila poziv od vlasnika koji eventualno traga za ovim šaljivdžijom. Što i ne čudi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jer za ovu vrstu propisani su posebni uslovi držanja, što ne podrazumeva trčanje po ulici, a neophodni su i posebni papiri za njihov uvoz, što često izostaje.

Ipak, ova služba već se upuštala u posao sa odbeglim egzotičnim vrtama. Tako je pre godinu dana bila prava histerija u jednoj ulici na Zvezdari gde je na krov kuće izmileo piton. Srećom, taj problem je rešio sam vlasnik, pošto je pokupio svog ljubimca posle sunčanja.

Novim Beogradom nije trčao samo majmun, već i nešto bliža životinjska vrsta za ove prostore - divlja svinja! Pre dve godine potpuno je zatekla prolaznike kraj hotela Jugoslavije, a pretpostavlja se da je doplivala preko Dunava, ali se tamo i vratila, pa su orni lovci ostali bez plena na asfaltu.

Iz divljine na beogradske ulice, tačnije na Dorćol stigao je i jedan srndać, za koga se pretpostavlja da je, takođe, stigao preko Dunava, sa Ratnog ostrva.

Jadan srndać, zalutao čak do dvorišta u Siminoj... ❤ pic.twitter.com/fBPzRsNKMs

Sa nešto opasnijom divljači suočili su se Borčanci. Naime, jedan od stanara primetio je ovaj primerak prošle godine u decembru i čak je odbranio i mačku od životinje svetložute boje i dugačkog repa.

Zvezdarom, tačnije Konjarnikom, odavno gospodare domaće svinje, ali i konji koji redovno idu na ispašu po okolnim igralištima i baštama zgrada.

Koze se tako, mogu zateći i kod železničke stanice Tošin bunar na Novom Beogradu.

BLAŽA JOŠ UVEK U BLOKU

Iako je na prvi pogled majmun izmamio dosta pažnje, to nije uzelo slavu rakunu Blaži koji se još uvek šeta na povocu i mami osmehe u blokovima. Naime, kako smo već pisali, ovaj neobični novobeogradski stanar je samo privremeno kod kod volontera Zoološkog vrta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.