Grad prodaje vilu Leke Rankovića

Izvor: Studio B, 03.Jul.2015, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad prodaje vilu Leke Rankovića

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je vilu Aleksandra Leke Rankovića na Senjaku. U ovom zdanju, nekada je živeo ministar unutrašnjih poslova Jugoslavije, a danas se kuća prodaje. Očekuje se da će procenjena vrednost biti oko 4,5 miliona evra.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas Rankovićevu vilu na Senjaku, koju će Grad Beograd na jesen oglasiti na prodaju, a u kojoj je nekada živeo ministar unutrašnjih poslova Jugoslavije Aleksandar Ranković.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << />
Gradonačelnik je rekao da je ova vila pravi primer imovine Grada Beograda koja ima veliku vrednost, a koja je u ovom trenutku mrtav kapital, jer gradu pravi samo troškove.

- Ova vila pokazuje kako smo se nekada odnosili prema gradskoj imovini. Mi to sada ispravljamo. „Zelenilo - Beograd" i „Gradska čistoća" su prethodne tri nedelje čistili plac i kuću, kako bismo prikazali kakvo bogatstvo grad ima. Od juče ispred placa dežura obezbeđenje, kako bi imovina bila sačuvana. Ovu vilu ćemo oglasiti na prodaju u septembru ili oktobru, čim bude završena procena vrednosti - istakao je Siniša Mali i dodao da su vila i plac od 40 ari procenjeni na iznos od oko četiri do četiri i po miliona evra, što bi trebalo da se potvrdi nakon zvanične procene.

Vila pripada Gradu Beogradu i ne postoji nikakav zahtev za restituciju, naveo je Mali i dodao da ju je grad dobio u razmeni sa Olimpijskim komitetom Srbije pre nekoliko godina.

- Grad prodaje 26 stanova, a licitaciju očekujemo 22. jula. Ti objekti propadaju i niko ih ne koristi, te zato želimo da taj kapital pretvorimo u novac, koji bismo iskoristili za izgradnju vrtića, socijalna davanja i za sve ono što je neophodno građanima. Do proleća sledeće godine imaćemo prvi put jedinstvenu evidenciju imovine kojom raspolaže Grad Beograd. Sada smo u procesu evidentiranja stanova, garažnih mesta, zemljišta, tako da je evidentirano oko 12.500 nekretnina. Neke su u Beogradu, 40 nekretnina je na teritoriji Srbije, imamo vilu na Bledu, nekretninu na Hvaru. U narednom periodu ćemo sve što nam ne treba prodati - zaključio je gradonačelnik.

Obilasku su prisustvovali i glavni gradski urbanista Milutin Folić i sekretarka za imovinsko-pravne poslove Slavica Savičić.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

PO STAROJ CENI: Grad prodaje vilu Leke Rankovića za 4,5 miliona evra

Izvor: Kurir, 03.Jul.2015

Ovo je pravi primer imovine Beograda koji ima veliku vrednost, a koja je u ovom trenutku mrtav kapital, jer samo pravi troškove zbog komunalija i održavanja, rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali..BEOGRAD  - Grad Beograd će na jesen oglasiti prodaju vile na Senjaku u kojoj je živeo nekadašnji...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.