Festival u Biblioteci grada: Pesme na srpskom, rumunskom, nemačkom i Brajevom pismu

Izvor: Blic, 07.Maj.2015, 01:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival u Biblioteci grada: Pesme na srpskom, rumunskom, nemačkom i Brajevom pismu

Čitanjem pesama na srpskom, nemačkom i rumunskom, kao i iz knjige sa Brajevim pismom u Biblioteci grada Beograda otvoren je festival "Poezija je neprekidna svežina sveta".

Ljubitelji poezije ispunili su Rimsku dvoranu da bi slušali domaće, ali i mlade pesnike iz Rumunije i Nemačke.

Mladi rumunski pesnik Klaudiju Komartin prvi je publici čitao delove iz svoje najnovije zbirke "Vrpce potaman za balu mesa".

Beogradska pesnikinja Emilija Matić čitala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je poeziju pomoću Brajevog pisma i oduševila je publiku.

A Marjan Čakarević publiku je počastio svojim pesmama "O čudotvorcu", "Gost u domu", "Gozba", "Vrtoglavica", "Okretnica ugao Ustaničke i Bulevara"...

Kornelija Marks, spisateljica, prevodilac i urednik publici se predstavila na nemačkom. Nemica, koja je osmehom skrivala stidljivost, takođe je nagrađena aplauzom.

- Uživam u poeziji, a pesnici su se stvarno potrudili da nam je na još lepši način dočaraju. Obavezno ću posetiti i preostala dva dana festivala. Veliki sam zaljubljenik u knjige, to je ono što me opušta pod ove stare dane - objašnjava Beograđanka Nevena Petrović svoje motive da dođe u Bilioteku grada na poetsko veče.

Festival "Poezija je neprekidna svežina sveta" trajaće do subote, 9. maja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.