Do 2013. spajanje poljoprivrednih preduzeća u Beogradu

Izvor: Glas javnosti, 11.Mar.2011, 07:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do 2013. spajanje poljoprivrednih preduzeća u Beogradu

BEOGRAD - Član Gradskog veća Miroslav Čučković izjavio je da bi do 2013. godine trebalo da bude zaokružen proces spajanja četiri poljoprivredna preduzeća na teritoriji Beograda u jedno gradsko preduzeće.

Planirano je da budu spojeni Poljoprivredni kombinat "Beograd" (PKB), AD "Dragan Marković", "PIK Zemun" i "Voćarske plantaže", rekao je Čučković napominjući da je za to potrebno da sva pomenuta preduzeća preuzme grad Beograd.

Čučković je rekao da će formiranjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Upravnog odbora PKB - a to preduzeće postati gradsko dodajući da bi Gradsko veće danas trebalo da predloži odluku o formiranju UO PKB - a, koju bi gradska skupština trebalo da usvoji na prvoj narednoj sednici.

Proces podržavljenja traje devet meseci, a proces prelaska u nadležnost grada posle podržavljenja traje šest meseci odnosno ceo postupak traje 15 meseci, objasnio je Čucković novinarima prilikom obilaska PIK Zemun.

Firma "Dragan Marković" je postala državna, PIK Zemun je u postupku da postane državne preduzeće, a "najnesrećniji slučaj su 'Voćarske plantaže' koje su tek u procesu restrukturiranja", naveo je on.

Čučković je naglasio da je od statusa preduzeća još značajnije da grad brine o proizvodnji, radnicima i platama u ta četiri preduzeća nevezano za to da li su formalno gradska ili nisu.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gigant koji će hraniti Beograd

Izvor: Press, 11.Mar.2011

Novo preduzeće.. Ideja je da sa 40.000 hektara, koliko zahvataju PK „Beograd", AD „Dragan Marković", PIK „Zemun" i „Voćarske plantaže", raspolaže država, odnosno grad

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.