Bez validiranja karata u saobraćajnim špicevima

Izvor: Studio B, 31.Avg.2012, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez validiranja karata u saobraćajnim špicevima

Od ponedeljka, 3.septembra, svi koji imaju personalizovane bus plus kartice neće morati da ih očitavaju tokom saobraćajnih špiceva: od 6 do 9 ujutru i od 15 do 18 sati popodne.

Takvom odlukom, Grad Beograd želi da smanji gužve i omogući brži ulazak i izlazak iz vozila u vreme kada najveći broj Beograđana ide i vraća se sa posla. Očitavanje karata i dalje važi ostalim delovima dana, jer omogućava uvid u to na kojim linijama su potrebna dodatna vozila.

- Nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << šestomesečne analize došli smo do važnih podataka koji su nam omogućili da izvršimo određene reorganizacije. Uvešćemo dodatne autobuse na linijama 37, 23, 78 i 95, a smanjićemo na linijama 54, 108, 602 i 711. Linija 22l biće ukinuta. Mi i dalje apelujemo na sugrađane da van ovih špiceva očitavaju svoje kartice kako bismo uredno mogli da pratimo frekvencije putnika na određenim autobuskim linijama i kako bismo mogli da reagujemo. Analize su pokazale da se u špicevima očitava 50 odsto kartica od ukupnog broja na dnevnom nivou - precizirao je Željko Ožegović.

Kako je istakao, analize su pokazale da vlasnici nepersonalizovanih karata uglavnom koriste te karte u intervalima jedan, dva ili sedam dana, te je ideja da do kraja godine budu uvedene i vremenske karte koje će biti dnevne, dvodnevne i sedmodnevne. On je dodao da će posebna studija pokazati kakve su mogućnosti za uvođenje vremenskih karata vezanih za dvosatno ili trosatno korišćenje javnog prevoza.

Ožegović je podsetio da je beogradskim osnovcima omogućen besplatan prevoz u vozilima gradskog saobraćaja.

- Do kraja godine svim osnovcima će biti izdate legitimacije. Sekretarijat za obrazovanje će sa direktorima škola stupiti u kontakt te će oni biti obavešteni o procedurama na koji će način đaci dobiti legitimacije. Školarci više ne moraju da idu na prodajna mesta, oni će te legitimacije dobiti u svojim školama - kazao je Ožegović.

Prema njegovim rečima, procenjeno je da u Beogradu oko 105.000 osnovaca i srednjoškolaca koristi usluge gradskog prevoza. Do sada je oko 5.500 osnovaca od ukupno 123.000 izvadilo personalizovane legitimacije, a do kraja godine svi će ih dobiti. On je dodao da će učenici dok ne budu dobili legitimacije moći da koriste vozila gradskog prevoza uz đačku ili zdravstvenu knjižicu ili neki drugi dokument.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bez validiranja u špicu

Izvor: Press, 31.Avg.2012

Izbeći guranje - Svi sugrađani koji imaju personalizovane „bus plus" kartice neće morati da ih očitavaju u periodu od 6 do 9 ujutru i od 15 do 18 sati popodne

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.