Beograd na +40, napolju samo onaj ko mora

Izvor: N1 televizija, 11.Jul.2017, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd na +40, napolju samo onaj ko mora

Do srede traje upozorenje Republičkog hidrometerološkog zavoda Srbije na temeprature i preko 40 stepeni. Ipak, Beograđani se nisu sakrili u klimatizovane prostorije. Na ulici smo zatekli one koji ignorišu vrućinu.

Izvor: N1

I ptice na grani znaju da je ovih dana u vodi spas. Zato su krošnju i zamenile fontanom, a na mlazeve nije ostao imun ni jedan pas. Zove se Đavo i gazdarica tvrdi: pakleno mu je toplo.

"Pa voli da uđe u fontanu čovek, vruće mu >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je. Nije uvek to lepo prema drugim ljudima koji vole isto da uđu u fontanu, ali volimo da ga pustimo da ne bi dobio toplotni udar".

Za sunčanicu, po svoj prilici, ne mare građevinci. Jer, na prestoničkim gradilištima je preporuka da se ne radi na plus 37 potpuno izignoirsana. Izjave da daju neće, ali dovikuju - sve za pare. A ako i po crvenom meteo alarmu ima para, ima i muzike.

Pesmom skreću prolaznicima pažnju s vreline, sebe od iste leče hladom, ali i klimom koja izbija iz obližnjeg butika.

"Milion i osamsto stepeni ima. Ne čuvamo se uopšte. To je problem. Ne znamo kako da se sačuvamo. Voda i to je to. Jedva, ali mora se", kaže gitarista benda "Kristal strings" Strahinja Radović.

Ni prestoničkom slikaru Alfiju - ne pada na pamet da zatvori atelje. Zbog zarade, ali i turista. Boje - uverava - rade i na toploti, pa radi i on. Ovako već 35 godina. A kako na plus 40 živi?

"Evo kako se živi. Jel treba da pričamo? Odavno se u Sribji više ne živi, da li bilo u plusu ili u minusu - mi životinjarimo! Idemo dalje, jer sve što je bliže, sve nam je gore", navodi slikar Aleksandar Filipović Alfi.

Da su temperature gore - u lokalima brze hrane - i nije vest. Giros i pica majstore brine to što s ulice ovih dana nema uobičajenog spasa - ni daška vetra.

"Vanredno stanje. Treba da dobijemo neke slobodne dane".

Do tada, ovde rade po proverenom receptu. Onaj za picu ne otkrivaju, onaj za preživljavanje vreline ne kriju.

"Dosta tečnosti i previše strpljenja".

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Spas od vrućina i u fontani

Izvor: N1 televizija, 11.Jul.2017

Do srede traje upozorenje Republičkog hidrometerološkog zavoda Srbije na temeprature i preko 40 stepeni. Ipak, Beograđani se nisu sakrili u klimatizovane prostorije. Na ulici smo zatekli one koji ignorišu vrućinu...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.