Izvor: Blic, 16.Avg.2016, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BEOGRADE, DOBRO JUTRO! Sutra se narvršavaju 32 godine od smrti Duška Radovića

"Ko izbegava da umre, taj je protiv progresa i lepše budućnosti". Sutra se navršavaju 32 godine od kada je umro naš poznati pesnik, pisac, novinar, aforističar i TV urednik, Duško Radović.

Književnik koga i dan danas najčešće citiramo, čije misli i dalje pokušavamo da odgonetnemo, i čijim se slovima neprestano i iznova divimo, rođen je u Nišu, davne 1922. godine.

Duško Radović pisao je aforizme kojima je, na talasima radija Studio B, u emisiji "Beograde, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dobro jutro", svakog jutra budio Beograđane.

Napisao je veliki broj knjiga koje su prevedene na ruski, engleski, nemački i druge jezike. Svi aforizmi objavljeni su u tri knjige, i prodati u preko 300.000 primeraka.

Važio je za velikog ljubitelja sporta, naročito fudbalskog kluba Partizan, za koji je rekao "Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan".

Bio je glavni urednik "Pionirskih novina", urednik Programa za decu Radio Beograda, urednik Programa za decu Televizije Beograd, urednik lista "Poletarac", novinar "Borbe" i od 1975. godine urednik Studija B.

Njegovom zaslugom obnovljen je čuveni dečji list "Poletarac" (zbirke pesama "Poštovana deco", "Smešne reči", "Vukova azbuka", "Pričam ti priču", "Kapetan Džon Piplfoks").

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bio jednom jedan Duško Radović: Divne misli koje su budile Beograđane

Izvor: NaDlanu.com, 16.Avg.2016

Duško Radović preminuo je na današnji dan 1984. godine, a iza sebe je ostavio mnoštvo aforizama kojima je budio Beograđane na talasima radija Studio B, mudrih misli kojima je život u Beogradu činio lepšim, duhovitijim, šarmantnijim..

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.