BAKA HEROJ RASPLAKALA SRBIJU: Detalji stravične nesreće u kojoj je spasla svog unuka Andreja (2)! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 31.Avg.2016, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BAKA HEROJ RASPLAKALA SRBIJU: Detalji stravične nesreće u kojoj je spasla svog unuka Andreja (2)! (FOTO)

Porodica Pavlovski sa Novog Beograda juče se pukom srećom spasla od vatrene stihije, koja im je u jednom trenu progutala terasu i dnevnu sobu stana na sedmom spratu stambene zgrade u Ulici Agostina Neta broj 24 u Bloku 70a.

U trenutku izbijanja požara u stanu su bili Marijonka Pavlovski (71) i njen dvogodišnji unuk Andrej, koji su se nagutali dima, prenose novosti.rs.

Drama je počela oko 16.30, kada je vatra sa terase progutala prozorsko okno i počela da se širi dnevnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << sobom. U tom trenutku, vlasnica stana Marijonka Pavlovki bila je u kuhinji sa svojim dvogodišnjim unukom iščekujući sina i snaju sa posla.

- Osetila sam dim dok sam spremala ručak, ali nisam ni naslutila da je to na mojoj terasi - kroz suze prepričava penzionerka Marijonka Pavlovski i dodaje: - U tom trenutku uletela mi je komšinica u stan. Od dima se nije ništa videlo. Zagrlila sam unuka i predala ga komšinici, koja ga je iznela iz stana. Pokušala sam lavorima vode da gasim vatru. Međutim, svakim sekundom se požar sve više širio.

U Blok 70a ubrzo je stiglo i sedam vatrogasnih vozila sa ukupno 20 vatrogasaca-spasilaca, koji su u kratkom vremenskom roku lokalizovali požar. Uzrok požara još nije poznat. Definitivno je vatra buknula na terasi odakle se proširila u stan. Ipak, ostaje nepoznanica šta je moglo da izazove vatru jer, prema rečima vlasnice, na terasi nema ni elektro-instalacija.

Foto: novosti.rs/N. Fifić

- Evo pogledajte kako je ostalo, samo crni zidovi i delovi garderobe od unuka koji su se sušili na štriku. Bog sam zna šta se dogodilo, da li je neko bacio pikavac ili nešto tome slično. Bile su i dve plastične stolice i sto, sve je vatra istopila. Opet, dobro je da je mom unuku život spasen - teši se Pavlovska.

Na svu sreću, Marijonka Pavlovski i njen dvogodišnji unuk prošli su bez povreda, ali svu zahvalnost, kaže, duguju komšijama, koji su ih brzo zrbinuli.

- U trenutku sam se setila da je komšinica sa osmog sprata lekar, pa sam dečaka odnela kod nje. Ona mu je pružila prvu pomoć, umirila ga i iznela na svež vazduh. Sve je ovo nebitno, samo da su živi i zdravi - u dahu prepričava komšinica iz stana pored, koja je i sama preživela požar u kome joj je pre nekoliko godina potpuno izgoreo stan u Bloku 45.

Komšiluk u Bloku 70a u Novom Beogradu za porodicu Pavlovski ima samo najbolje reči. Kažu da su skromni, složni i humani ljudi, koji su se svima našli kada je trebalo.

- To je porodica za primer u celom kraju. Čekali su više od deset godina u braku na malog Andreja i sada da ih ovo snađe, da im se dogodi da su u trenu mogli da ga izgube. Strašno i nepravedno. Svi ćemo im pomoći koliko budemo mogli jer oni to zaslužuju. Samo neka su živi i zdravi izašli iz ovoga, ostalo je nadoknadivo - priča komšinica iz susednog ulaza.

(Telegraf.rs / Novosti.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.