BG: Ulice prohodne i bez gužvi

Izvor: B92, 06.Feb.2012, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BG: Ulice prohodne i bez gužvi

Iako u Beogradu sneg pada neprekidno od noći između nedelje i ponedeljka, glavne saobraćajnice su prohodne i uglavnom očišćene od snega.

Saobraćaj na delu autoputa kroz Beograd dobro funkcioniše, ali kolovoz na pojedinim deonicama nije potpuno očišćen od snega, tako da brzinu treba prilagoditi uslovima na putu.

Na Gazeli nema gužvi, intezitet saobraćaja je nizak, a most je skoro sasvim očišćen.

Na Novom Beogradu većina saobraćajnica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je pod tankim slojem utabanog snega, tako da je potrebno voziti oprezno i izbegavati nagla prestrojavanja iz jedne u drugu traku.

Veću količinu snega na kolovozu primetili smo u ulicama Španskih boraca, Đorđa Stanojevića, u Bulevaru Milutina Milankovića i u Omladinskih brigada, ali i tu se saobraćaj odvija bez problema.

U starom delu grada glavne ulice, kojima saobraćaju autobusi GSP-a, uglavnom su očišćene, ali zbog obilnih padavina, od petka 3. februara, na trotoarima i uz ivičnjake nabacane su velike količine snega, što otežava prolaz pešacima i parkiranje vozila.

Takođe, vozači koji nisu koristili svoje automobile tokom vikenda, sada će morati da izdvoje više vremene za njihovo čišćenje, kako zbog dodatnih padavina, tako i zbog nabacanog snega sa ulica.

U Bulevaru kralja Aleksandra nema većih gužvi, a na uključenju iz Ustaničke u Bulevar, u smeru ka Smederevskom putu, potrebno je malo više opreza i strpljenja, s obzirom da je na toj raskrsnici, kao i na još nekim ulicama sa nagibom, semofor isključen.

Iz Zimske službe "Beograd puta" saopštavaju da nastavljaju da rade punim kapacitetom.

Saobraćajnice čiste 152 ekipe i to: na gradskim ulicama 73 kamiona, 30 manjih "multikar” vozila i 5 specijalnizovanih vozila, a na ulicama prigradskih opština je 17 kamiona i 6 "multikar” vozila, dok 20 kamiona čisti regionalne puteve, a jedan kamion je na Pančevačkom mostu.

Po potrebi uključuju se i građevinske mašine.

Iz "Beograd puta" apeluju na vozače da propuste vozila Zimske službe kako bi mogla da što efikasnije obave svoj posao, a još jednom podsećaju građane da sneg sa trotoara, prilaza i parkiranih vozila ne bacaju na ulice.

Više fotografija sa beogradskih ulica možete pogledati u našoj Galeriji.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na B92...






Povezane vesti

B92: Ulice prohodne i bez gužvi iako kolovoz na pojedinim deonicama nije potpuno očišćen

Izvor: Moto.rs, 06.Feb.2012

Saobraćaj na delu autoputa kroz Beograd dobro funkcioniše, ali kolovoz na pojedinim deonicama nije potpuno očišćen od snega, tako da brzinu treba prilagoditi uslovima na putu. Kliknite ovde da biste pročitali vest u celini na izvornoj stranici » . foto © B92

Nastavak na Moto.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.