Otvorena kupališta na Adi i na Tašu

Izvor: B92, 26.Jun.2017, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena kupališta na Adi i na Tašu

Beograd -- Otvorena sezona kupanja na Adi Ciganliji, podizanjem plave zastave. Kupanje od danas i na otvorenom bazenu na Tašmajdanu.

Podizanje plave zastavice na Adi znači da je kvalitet vode, bezbednost i zaštita životne sredine na zadovoljavajućem nivou. Temperatura vode je 24 stepena, a sezona će kao i do sada, trajati do 15. septembra.

Predsednik skupštine Beograda, Nikola Nikodijević rekao je da je kvalitet vode između prve i druge kategorije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što je odličan rezultat, kao i da se ove godine očekuje rekordan broj gostiju na Adi zbog najavljenih pedeset dana velikih vrućina u toku leta.

"Povećali smo broj sadržaja, obnovili prilazne puteve i ova godina očekujem da će biti rekordna po broju posetilaca. Važno je istaći da imamo preko 70 licenciranih spasilaca koji će voditi računa o bezbednosti kupača. Broj posetilaca zna da ide i preko 100.000 tako da mi spremno dočekujemo sezonu", rekao je Nikodijević.

Sezona kupanja na otvorenom počela je danas i u sportskom centru Tašmajdan. Tom prilikom gradski menadžer Goran Vesić rekao je novinarima da će bazen u letnjoj sezoni raditi do 31. avgusta, kao i da cene karata nisu povećane te da je cena za kupanje tokom čitavog dana ostala 300 dinara.

Prema njegovim rečima, posle 16 časova, cena ulaznice na otvoreni bazen na Tašmajdanu je 200 dinara. "Noćno kupanje će takođe biti organizovano od 21 do 23 časa, kada uslovi to dozvoljavaju, a cena karte je 400 dinara", rekao je Vesić.

On je istakao da sreda ostaje dan za školarce, odnosno učenike škola koji sa đačkom knjižicom mogu sredom da se kupaju besplatno. Vesić je rekao i da posetioce očekuje čitav niz drugih sadržaja, napominjući da sada ima veći broj ležaljki, više zelenila...

"Tašmajdan se potrudio da ovaj bazen koji je najstariji i najtradicionalniji bude na usluzi građanima i da bude onakav kakav treba da bude", rekao je Vesić dodajući da tokom sezone prođe i do 80.000 ljudi.

Navodeći da će prema prognozama i ovo leto biti vrelo, gradski menadžer je ocenio da će taj broj biti i veći. "Osim bazena naš sportski centar Tašmajdan stalno ulaže u svoje programe, infrastrukturu. Mi ćemo iskoristiti letnju pauzu da zamenimo led rasvetu u dvorani Aleksandar Nikolić i radićemo nove svlačionice u ledenoj dvorani kako bi one bile prolagodjene hokejaškim i klizačkim ekipama", rekao je Vesić.

On je naveo rekao da su posebno ponosni što je zaživeo i otvreni stadion na Tašmajdanu, koji je postao mesto gde se održavaju koncerti i gde se skuplja veliki broj ljudi. "To nam je bila i želja kada smo ulagali novac u renoviranje stadiona", rekao je Vesić.
Pogledaj vesti o: Ada

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Otvorena sezona kupanja na Adi, voda 24 stepena

Izvor: RTS, 26.Jun.2017

Sezona kupanja na Adi Ciganliji otvorena je podizanjem plave zastave koja je dokaz da je kvalitet vode, bezbednost i zaštita životne sredine na zadovoljavajućem nivou. . Temperatura vode je 24 stepena, a sezona će kao i...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.