Mali sa malima o Beogradu, metrou...

Izvor: Mondo, 24.Jun.2017, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali sa malima o Beogradu, metrou...

U okviru programa "Politika za decu Beograda", na kome Grad radi sa Unicefom kako bi se podstaklo učesće dece u odlučivanju, gradonačelnik Siniša Mali razgovarao je sa najmlađim Beograđanima na Adi Ciganliji. Evo šta im je rekao.

Foto: FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

O tome šta najmlađi Beograđani žele da se u gradu promeni i poboljša, Mali je razgovarao sa decom predškolskog uzrasta u jednom od restorana na Adi Ciganliji.

Deci je poručio >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da će, kada budu u višim razredima osnovne škole, Beograd imati metro, da će grad praviti još igrališta i parkova za decu sa svim potrebnim rekvizitima, da će neki vrtići imati bazene...

"Vrlo mi je važno kao predsedniku Saveta za prava deteta da se borimo za njihova prava i da oni imaju mogućnost participacije u nekim stvarima o kojima mi odlučujemo na nivou grada, važno je da se njihov glas čuje", rekao je Mali.

Dodao je da je Savet za prava deteta usvojio program za rešavanje problema dece koja su na ulici, kao i projekat za unapređenje predškolskog obrazovanja, dok će program "Politika za decu Beograda", kako je rekao, omogućiti đačkim parlamenitma, kao i deci predškolskih ustanova, da se njihov glas čuje.

"Želimo da napravimo tako da u saradnji sa Unicefom đački parlamenti u osnovnim i srednjim školama, kao i deca u predškolskim ustanovama imaju mogućnost da se njihov glas čuje, da čujemo njihove ideje, sugestije i da zajedno onda napravimo strategiju za decu i oblasti obrazovanja, socijalne zaštite, zdravstva i kulture", rekao je Mali.

Beograd: Podneto 4.314 žalbi za upis dece u vrtiće
Pogledaj vesti o: Ada

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.