Ima li leka za neoprezne kupače?

Izvor: RTS, 25.Jun.2016, 08:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ima li leka za neoprezne kupače?

Crna statistika na kupalištima u Srbiji s početka sezone, se izgleda nastavila. Dvadesetčetvorogodišnja devojka utopila se juče u Uvačkom jezeru pokušavajući da iz vode spase mlađu sestru.
Koordinator spasilačke službe na Adi Ciganliji Miodrag Jović rekao je, gostujući u Dnevniku RTS-a, da većina rizičnih situacija nastaje zbog nepoštovanja pravila.

"Kupači najčešće izlaze iz >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bezbednih zona kupališta i time dovode sebe i svoje zdravlje u rizičnu situaciju", napomenuo je Jović.
Prema njegovim rečima, spasilačka služba Ade Ciganlije imala je 46 intervencija, od kojih je 43 bilo van zone kupanja.
"Do sad smo imali 10 intervencija kako ne bi došlo do utapanja", dodao je Jović.
Istakao je da se treba dobro pripremiti pre kupanja jer je jedan od najvećih rizika po kupače velika razlika u temperaturi vode i vazduha.
Jović je naglasio da je Ada Ciganlija po peti put zaredom nosilac plave zastave, što pokazuje da je kvalitet vode da najvišem nivou. 
Kvalitet vode na Adi Ciganliji meri se dva puta nedeljno i to na četiri tačke.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.