Tihi štrajk srpske carine?

Izvor: Vesti-online.com, 28.Nov.2014, 07:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tihi štrajk srpske carine?

Na graničnom prelazu Kelebija između Srbije i Mađarske vozači kamiona čekali su ovih dana i po osam sati da pređu granicu. Oni su se požalili redakciji "Vesti" na sporost tokom prelaska granice, navodeći da su dobili informaciju kako je u toku "tihi štrajk" srpskih carinika, koji zbog najavljenog smanjenja plata u javnim službama na ovaj način izražavaju protest.

Tihi štrajk srpske carine?

 

Naši sagovornici koji su satima čekali >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na prelazu kažu da carinici rade usporeno i time stvaraju velike gužve i duge kolone vozila. Međutim, "Vestima" je u srpskoj Upravi carina rečeno da nikakav "tihi štrajk" nije u toku.

- Samo je na graničnom prelazu Horgoš došlo je do zadržavanja teretnih vozila, pa su kamioni čekali oko četiri sata, dok se na Kelebiji prolazilo bez većih zastoja.

 

Uzrok zadržavanja je zastoj u radu mađarske carinske službe i nema nikakve veze sa radom carine Srbije. Priliv kamiona je uvek veći na početku radne nedelje, a broj se svakodnevno povećava, pa su i najveća zadržavanja upravo u tom periodu - kažu u Upravi carina Srbije.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.