Štrajk mašinovođa koštaće Njemačku 500 miliona evra

Izvor: Capital.ba, 04.Maj.2015, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk mašinovođa koštaće Njemačku 500 miliona evra

BERLIN, Štrajk mašinovođa u njemačkoj kompaniji „Dojče ban“ koji počinje danas koštaće Njemačku 500 miliona evra, ocijenila je Njemačka trgovačka komora /DIHK/. Štrajk mašinovođa u teretnom saobraćaju počeo je danas u 15.00 časova, a za putnički saobraćaj obustava rada počinje sutra u dva časa iza ponoći. Štrajk će trajati do nedjelje 10. maja, prenio je Rojters. Članovi sindikata mašinovođa GDL >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << u borbi za bolje uslove rada i veće zarade, stupaju u jednonedjeljni štrajk, koji je već naišao na oštra upozorenja vlade i ukazivanje da bi mogao nanijeti štete cjelokupnoj njemačkoj privredi. Sindikat željezničara GDL s upravom željeznice vodi dugotrajne pregovore koji su fokusirani na zarade, ali i na radno vrijeme. Zaposleni traže povećanje plate od pet odsto i smanjenje radne sedmice sa 39 na 37 časova.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Zbog mašinovođa gubitak 500 mil EUR

Izvor: B92, 04.Maj.2015

Sedmodnevni štrajk nemačkih železničara koštaće ekonomiju zemlje 500 miliona evra, procenila je nemačka Savezna industrijsko-trgovinska komora (DIHK)...Štrajk koji će trajati do nedelje mogao da stvori probleme dostave robe nemačkim preduzećima, upozorio je predsednik DIHK Erik Šjvajcer...Posebne...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.