Sindikat: Povući upozorenja o otkazu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2015, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat: Povući upozorenja o otkazu

Granski sindikat industrije, energije rudarstva Nezavisnost zatražio je danas da direktor fabrike "Confezioni Andrea" povuče upozorenja pred otkaz koje je u petak dobilo oko 150 radnika koji su 17. novembra učestvovali u štrajku upozorenja.

Sindikat Nezavisnost je pozvao ministra za rad Aleksandra Vulina, nadležne državne organe, a posebno Inspektorat za rad da odmah reaguju i da zaustave "bahatog poslodavca" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da "zastrašuje radnike i da ih time odvraća od njihove legitimne borbe za ostvarenje radničkih prava".

S obzirom da Inspekcija rada u Jagodini nije imala nikakvih primedbi u vezi sa štrajkom upozorenja, od direktora Inspektorata za rad, gospodina Bojana Jocića, tražimo da hitno reaguje slanjem inspektora u fabriku "Confezioni Andrea" i da se po hitnom postupku izda nalog za poništaj rešenja o upozorenju pred otkaz Ugovora o radu za sve radnike kojima je takva mera izrečena, kaže se u saopštenju.

Od poslovodstva "Confezioni Andrea" se zahteva da odmah povuku rešenja o upozorenju pred otkaz Ugovora o radu i da sa predstavnicima Sindikata uspostavi dijalog u cilju smanjenja tenzija u kolektivu.

Ukoliko poslodavac u "Confezioni Andrea" nastavi sa protivzakonitim postupcima, Granski sindikat industrije, energije i rudarstva "Nezavisnost" je poručio da će pozvati na solidarnost radnike u Srbiji, organizovati proteste ispred fabrike i pozvati najveće evropske proizvođače automobila da bojkotuju proizvode fabrike "Confezioni Andrea Serbia".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.