Selaković pozvao advokate na razgovor

Izvor: RTS, 01.Okt.2014, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković pozvao advokate na razgovor

Povodom protesta advokata u Nišu, ministar pravde Nikola Selaković rekao je da on u taj grad odlazi kada treba, ali da sa njima neće razgovarati na ulici. Advokati mogu uvek da dođu u Ministarstvo pravde, kao što su dolazili organizovano sa predstavnicima komora, dodao Selaković.

Selaković je ponovo pozvao advokate u Srbiji koji štrajkuju od 17. septembra da dođu kod njega i pokušaju da pronađu rešenje, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prenosi Tanjug.

"Ja sa advokatima ne razgovaram na ulici i na protestima. Advokati mogu uvek da dođu u Ministarstvo pravde, kao što su dolazili organizovano sa predstavnicima komora, ali i oni koji nisu u komorama, ali svakako održavaju kontakt sa Ministarstvom i pokušavaju da nađu najbolji način za rešavanje problema koji ih muče", rekao je ministar u Leskovcu, gde je otvorio renoviranu zgradu Osnovnog suda.

Selaković je podsetio da je u ponedeljak izjavio da je Ministarstvo uvek spremno za razgovor, za dogovor o stvarima o kojih država može da se dogovara.

"Taj moj poziv nije nikada uskraćen. Moja spremnost za razgovore i za nalaženje rešenja nikada nije uskraćena. Nažalost ono što se menjalo od letos je to da se menjala pregovaračka pozicija onih koji su dolazili u Ministarstvo u želji da se dogovore i u želji da se ne dogovore", rekao je Selaković.

Selaković je podsetio advokate, koji traže da pored javnih beležnika i oni imaju mogućnost overe ugovora i ostalih dokumenata, da je sistem javnih notara urađen po ugledu na najuređenije zemlje EU, a da ga u okruženju imaju Crna Gora, Republika Srpska i Rumunija.

Povodom zahteva da podnese ostavku ministar Selaković je poručio da oni koji to traže organizuju izbore i ako njegova opcija izgubi, on neće biti ministar.

Međutim, sve dok je ministar radiće, kako je rekao, na reformama i stvaranju uređenog društva.

Ministar pravde Nikola Selaković boravio je u Leskovcu gde je sa ambasadorom Norveške Nils Ragnar Kamsvagom zvanično otvorio renoviranu zgradu Osnovnog suda. Zgrada suda je renovirana donacijom Kraljevine Norveške.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Selaković: Ministarstvo spremno za razgovor

Izvor: Akter, 01.Okt.2014

Ministar pravde Srbije Nikola Selaković rekao je da on sa advokatima ne razgovara na ulici i na protestima već u ministarstvu..Odgovarajući na pitanje da li će pri povratku iz Leskovca svratiti i u Niš, gde su danas advokati imali protestni skup, Selaković je rekao da on "u Niš ne svraća, jer...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.