ŠTRAJK U DETROITU Zatvorene škole, svi nastavnici javili da su bolesni, kući vraćeno 46.000 đaka

Izvor: Blic, 02.Maj.2016, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠTRAJK U DETROITU Zatvorene škole, svi nastavnici javili da su bolesni, kući vraćeno 46.000 đaka

Od jutros je u Detroitu zatvoreno 94 od ukupno 97 državnih škola zbog poziva Sindikata nastavnika da svi predavači otvore bolovanje.

Odluka sindikata nastavnika usledila je nakon što je okrug Denver objavio da od početka leta možda neće biti u mogućnosti da plaća nastavnike.

Portparol okruga je prosledio mejl u kom potvrđuje da su svi zaposleni u 94, od ukupno 97 škola, jutros javili da su bolesni, zbog čega se kući vratilo 46.000 učenika.

Ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << potez Sindikata nastavnika je najavljen u nedelju, dan nakon što su obavešteni da bez daljeg finansiranja od strane države, okrug neće imati para za plate nastavnicima.

"Osnovni postulat rada u Americi je 'Bićeš plaćen koliko si radio', a ovom najavom je to pravo narušeno" izjavio je predstavnik Sindikata nastavnika u Detroitu Ajvi Bejli.

"Nastavnici žele da budu u učionici i da pomažu deci da uče i dosegnu svoj potencijal. Bez garancija da će za to biti i plaćeni, nastavnici su praktično izbačeni iz učionica", rekao je Bejli.

Štrajk nastavnika u državnim školama zakonom je zabranjen u saveznoj državi Mičigen, što je nastavnike primoralo da organizuju kolektivno bolovanje zbog čega desetine hiljada đaka propušta nastavu.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Štrajk u američkom gradu Detroitu: Svi učitelji na bolovanju

Izvor: Večernje novosti, 03.Maj.2016, 07:43

Čak 94 od ukupno 97 škola od ponedeljka ujutru su zatvorene zbog poziva Sindikata nastavnika BEZMALO sve državne škole u američkom gradu Detroitu, 94 od ukupno 97, od ponedeljka ujutru su zatvorene zbog poziva Sindikata nastavnika da svi predavači otvore bolovanje. Odluka...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.