RADIO TOKOM ŠTRAJKA: Advokat iz Novog Sada ostao bez licence!

Izvor: Press, 20.Nov.2014, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RADIO TOKOM ŠTRAJKA: Advokat iz Novog Sada ostao bez licence!

Advokatska komora Vojvodine izrekla je danas advokatu iz Novog Sada Kristijanu Vencelu meru brisanja iz imenika advokata na dve godine zbog kršenja odluka Skuštine Advokatske komore Srbije o postupanju advokata tokom protesta sa obustavom rada.
To je prva disciplinska mera oduzimanja licence za rad izrečena nekom advokatu koji je radio tokom štrajka advokata, a koji traje više od dva meseca u celoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Srbiji.

 
Vencelu je sredinom oktobra najpre bila izrečena privremena mera zabrane obavljanja advokatske delatnosti.
U saopšenju AKS se navodi da je danas protiv Vencela održan disciplinski pretres u njegovom odsustvu, koji nije opravdao, a poziv i optužnicu je uredno primio 7. novembra. Disciplinsko veće AKV je donelo presudu kojom je Vencel u Novom Sadu proglašen krivim, jer je pred Osnovnim sudom u Novom Sadu pristupio na saslušanje osumnjičenih i obavljao advokatsku delatnost u pet predmeta od 25. septembra do 17. oktobra 2014. suprotno Odluci Skupštine AKS.
Na taj način je, kako se navodi, iskazao nedostojno ponašanje, kojim se nanosi šteta ugledu advokature i počinio težu povredu dužnosti advokata. Disciplinska mera brisanja iz imenika advokata računaće se od dana pravosnažnosti presude, a u koju će se uračunati i period privremene zabrane obavljanja advokatske delatnosti od 21.oktobra i traje do pravnosnažnog okončanja ovog disciplinskog postupka, navodi se u saopštenju AKV.
Advokati u celoj Srbiji obustavili su rad 17. septembra, na osnovu odluke Skupštine AKS od 13. septembra.
Beogradski advokati rad su obustavili 10. septembra.
Advokati traže izmene zakona o javnom beležništvu kao i regulisanje paušalnog oporezivanja.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.