Piloti Lufthanze u 15-časovnom štrajku

Izvor: Studio B, 30.Sep.2014, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Piloti Lufthanze u 15-časovnom štrajku

Piloti na dugim linijama nemačke avio-kompanije Lufthanze otpočeli su danas 15-časovni štrajk na aerodromu u Frankfurtu, zbog spora sa upravom kompanije oko programa prevremenog penzionisanja.

U saopštenju Lufthanze se navodi da će danas biti realizovano 32 od 57 planiranih interkontinentalnih letova iz Frankfurta, prenosi agencija AP.

Sindikat pilota Ferejnigung kokpit pozvao je članove da od 8,00 časova ujutru stupe u >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << štrajk, što je četvrta po redu obustava rada u poslednjih nekoliko nedelja i prva od prošlonedeljnog kolapsa nove runde pregovora između rukovodstva i sindikata.

Kako podseća AP, piloti se žale na povećanje starosne granice za odlazak u prevremenu penziju, koja je do kraja prošle godine bila 55 godina starosti, i na nove uslove pod kojima je ostvarivanje prevremenog penzionisanja moguće.

Do sada je, naime, kompanija plaćala godišnje osam procenata pilotske zarade na račun prelaznog perioda do odlaska u državnu penziju, a sada se, navode mediji, traži povećanje starosne granice za prevremenu penziju i učešće pilota u finansiranju tog perioda.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.