OČAJNI RADNICI ŠTRAJKUJU U KAMENOLOMU: Veselinovićev Inkop gradi za državu, a duguje plate

Izvor: Kurir, 06.Feb.2016, 08:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OČAJNI RADNICI ŠTRAJKUJU U KAMENOLOMU: Veselinovićev Inkop gradi za državu, a duguje plate

Kamenolom „Slovac“ posluje u sastavu ljiškog preduzeća „Granit peščar“, a radnici tvrde da već četiri meseca nisu primili platu.

VALJEVO - Radnici kamenoloma „Slovac“, u čijoj se vlasničkoj strukturi nalazi i firma „Inkop“, koja zvanično pripada sestri kontroverznog biznismena Zvonka Veselinovića, obustavili su rad zbog neisplaćenih zarada i doprinosa.

Među većinskim vlasnicima „Granit peščara“, osim preduzeća „Inkop“, nalazi se >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i firma „Nukleus“, a obe su bez tendera dobile posao izgradnje dela auto-puta na Koridoru 11, kako je svojevremeno otkrio BIRN. Nedeljnik Njuzvik takođe je povezivao Veselinovića s kompanijom „Inkop“ na osnovu izjava njegovih tadašnjih poslovnih partnera.

- Već mesecima nismo dobili ni dinara, niti nam je uplaćeno zdravstveno i penzijsko osiguranje. Nećemo odustati od zahteva, a do tada neće se niko od nas vratiti na posao - ispričali su za Kurir zaposleni u kamenolomu „Slovac“.

Direktor „Granit peščara“ nije odgovarao na pozive, dok je Veselinović u kratkoj izjavi za Kurir istakao da ovaj kamenolom, ali i firma „Inkop“, nemaju nikakve veze s njim.

(S. S. - D. S.)

Autor: Foto: Marina Lopičić
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.