Ministarstvo pravde: Advokati ne žele dogovor

Izvor: Akter, 18.Sep.2014, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo pravde: Advokati ne žele dogovor

Ministarstvo pravde saopštilo je danas da obustavom svog rada i odbijanjem razgovora sa predstavnicima Ministarstva, advokati u Srbiji ugrožavaju bezbednost gradjana i njihove imovine i pozvalo još jednom advokate da prekinu štrajk

Kako su saopštili, na jučerašnjem sastanku sa predstavnicima advokata u Srbiji, dogovoreno je da se obe strane sastaju redovno, kako bi se što pre došlo do rešenja, ali su advokati zatražili odlaganje.

"To ukazuje da advokati >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << ne izražavaju želju za obustavom šrajka i pronalaženjem rešenja, već nastavljaju sa politizacijom advokatske profesije. Očigledno je da glavni problemi leže u neodgovornom i neozbiljnom rukovodstvu advokatskih komora, kao i da srpski advokati nemaju predstavnike od integriteta i autoriteta sa kojima dogovor može da se pronadje", kazali su iz Ministarstva pravde.

Predstavnici advokature su obavestili Ministarstvo da su "eventualno spremni" da se sastanak održi u ponedeljak, 22. septembra, za kada je zakazan i novi sastanak radne grupe za paušalno oporezivanje.

"Još jednom pozivamo advokate da nastave sa radom, jer samo na takav način, bez pokušaja ucenjivanja države i nanošenja štete gradjanima i pravnom poretku, može da se postigne prihvatljivo rešenje za sve strane", navodi se u saopštenju.

Predsednik Advokatske komore Srbije Dragoljub Djordjević izjavio je ranije danas da na sastanku s predstavnicima ministarstava pravde i finansija nije ništa dogovoreno, tako da se štrajk advokata u Srbiji nastavlja.

Advokati u Srbiji stupili su u štrajk u sredu, 17. septembra, koji će trajati dok se ne ispune njihovi zahtevi za umanjenje paušalnog poreza i dok se ne izmeni više zakona kojima bi sprečila dalja "diskriminacija advokata u odnosu na javne beležnike".
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.