Švajni otkazao reprezentaciju zbog Pariza

Izvor: B92, 15.Nov.2015, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švajni otkazao reprezentaciju zbog Pariza

Bastijan Ssvajnštajger neće igrati za reprezentaciju Nemačke protiv Holandije u prijateljskoj utakmici jer je još uvek šokiran terorističkim napadima u Parizu.

Selektor Nemaca Joahim Lev odlučio je da odmori Švajštajgera i još šestorici neimenovanih reprezentativaca za duel u Hanoveru protiv Holandije.

"Još uvek sam pod utiskom zbog dešavanja u petak. Iskreno saučesće svima koje je zahvatila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tragedija. Mislim i na ljude u Bejrutu jer nije bitno odakle ljudi dolaze ili koja je njihova vera, moramo da ostanemo ujedinjeni", napisao je Švajnštajger na svom Tviteru.

Za razliku od nekolicine fudbalera utakmici u utorak prisustvovaće nemačka kancelarka Angela Merkel, samo četiri dana nakon što je 127 osoba izgubilo život u glavnom gradu Francuske.

Jedan od sedam napada dogodio se ispred stadiona Sen Deni u toku utakmice izmedju Nemačke i Francuske.

Nemački fudbaleri morali su celu noć da provedu na stadionu i spavaju u svlačionicama, a tek u sutradan rano napustili su mesto.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Traumirani Švajni

Izvor: Sportske.net, 15.Nov.2015

Kapiten reprezentacije Nemačke neće nastupiti na prjateljskoj utakmici poritv Holandije jer je i dalje u stanju šoka zbog terorističkih napada u Parizu...Podsetimo, 'Panceri' su preksinoć igrali prijateljski meč protiv 'Trikolora' u Sen Deniju u noći u kojoj je zbog napada terorsta u prestonici...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.