Sudovi ignorišu preporuku Ministarstva ekonomije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Mar.2009, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudovi ignorišu preporuku Ministarstva ekonomije

BEOGRAD - Vrhovni sud Srbije i okružni sudovi neće postupiti po preporuci Ministarstva ekonomije da se prekinu sva suđenja i zamrznu izvršenja pravosnažnih sudskih odluka koje se tiču radnih odnosa, piše "Blic".

Sporovi koje su povele hiljade radnika nezadovoljnih privatizacijom svojih firmi biće nastavljeni, a o naplati će sudovi odlučivati u redovnoj proceduri, uprkos inicijativi Ministarstva ekonomije.

"Dopis Ministarstva ekonomije je stigao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Vrhovni sud i o tome su samo obavešteni predsednici okružnih sudova, ali nikako ne da bi postupili po njemu. Uskoro će biti prosleđen zajednički stav predsednika okružnih sudova i predsednice Vrhovnog suda da je takav dopis pritisak na sud i da niko nema pravo da daje sudovima uputstvo kako da postupaju u bilo kojoj pravnoj materiji", navodi list, pozivajući se na izvor blizak vrhu pravosuđa.

Ministarstvo ekonomije je preporučilo da radnici koji su dobili sporove zbog neisplaćenih zarada i drugih dugovanja u preduzećima neće moći da računaju da će im u ovoj godini biti isplaćen novac.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.