Radnici Fiata idu u štrajk zbog transfera Ronalda u Juventus

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Jul.2018, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici Fiata idu u štrajk zbog transfera Ronalda u Juventus

TORINO - Radnici jedne tvornice kompanije Fiat Chrysler u Italiji najavili su štrajk nakon što je njihov glavni investitor odlučio da plati 112 milijuna eura za prelazak Cristiana Ronalda u Juventus, prenio je danas BBC.

I Juventus i Fiat kontrolira obitelj Agnelli preko svoje holding >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << kompanije. Sindikat USB smatra da zbog Ronaldovog prelaska Fiat gubi investicije.

U tom sindikatu kažu i da kompanija mora da garantuje budućnost tisuća ljudi "umjesto bogaćenja jednog". Kako dodaju, "neprihvatljivo" je da se, dok su radnici Fiat Chryslera primorani na "velike ekonomske žrtve", milijuni eura troše na kupovinu jednog igrača.

Nakon što je objavljena vijest o četvorogodišnjem ugovoru o prelasku Ronalda (33) iz madridskog Reala, otvorilo se pitanje je li talijanski klub možda preplatio njegov prelazak.

Iako se Juventus i Fiat Chrysler vode kao potpuno odvojena poslovanja, oba kontrolira Exor, investicijski holding porodice Agnelli.

Sindikat USB pozvao je u štrajk radnike tvornice u Melfiju, na jugu Italije, u kojoj se proizvode i "punto" i "500x".

Članovi tog sindikata prekinut će posao u 22.00 u nedjelju i neće raditi do 18.00 u utorak.
Pogledaj vesti o: Chrysler

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.