Salmonela u pilećim prsima “Perutnine Ptuj – Pipo””

Izvor: Capital.ba, 16.Apr.2017, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Salmonela u pilećim prsima “Perutnine Ptuj – Pipo””

ZAGREB,  Pileća prsa s kostima bez kože “Perutnine Ptuj – Pipo”, proizvedena 29. marta, povučena su iz prodaje u Hrvatskoj zbog salmonele, saopštilo je hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede. Riječ je o proizvodu u rinfuzi, težine 674 grama. Uzorkovanje je provedeno u mesnici “Perutnina Ptuj – Pipo”, na lokaciji Zagrebačka 16, Sveti Ivan Zelina. Ista bakterija pronađena je i u svježem mesu peradi – pileća prsa, batak i karabatak, pilećem mljevenom mesu i pilećem mašinski >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << otkoštenom mesu uzorkovanom na Poljoprivrednom gazdinstvu Orehovec u Velikom Bukovecu. Prema nalazu veterinarske i sanitarne inspekcije ovo meso više se ne nalazi na tržištu. Bakterija salmonela uzrokuje bolest salmonelozu. Uzrok ove bolesti je najčešće hrana životinjskog porijekla – jaja, mlijeko i meso, ali i biljna hrana zagađena salmonelama po svojoj površini. Hranu, posebno životinjskog porijekla, potrebno je prije konzumacije dobro termički obraditi.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

PANIKA U HRVATSKOJ Opet se pojavila SALMONELA

Izvor: Blic, 16.Apr.2017

Hrvatsko ministarstvo poljoprivrede objavilo je u subotu naveče da se zbog salmonele povlače pileća prsa s kostima bez kože Perutnine Ptuj datuma proizvodnje 29. marta 2017. godine...Ista je bakterija nađena u svežem mesu – pileća prsa, pileći batak i karabatak, pilećem mlevenom mesu i pilećem...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.